Emocionālais smukulītis Ronaldu svētdien apņēmies raudāt
Ronaldu: "Komanda izdarīja fantastisku darbu, lai sasniegtu finālu. Ceru, ka svētdien redzēsiet mani raudam prieka asaras. Vienmēr esmu uzsvēris, ka gribu ko sasniegt ar Portugāles izlasi. Pašā augstākajā līmenī esmu bijis 13 gadus."
2016. gada 7. jūlijs, 11:53

Emocionālais smukulītis Ronaldu svētdien apņēmies raudāt

Jauns.lv

Portugāles futbola superzvaigzne Krištianu Ronaldu cer uz savas valstsvienības uzvaru Eiropas čempionāta finālā, kas viņam liks raudāt prieka asaras.

Portugāles futbola izlase Eiropas čempionāta pusfinālā trešdien ar 2:0 pārspēja pārsteidzošo debitanti Velsu, izcīnot turnīrā pirmo uzvaru pamatlaikā un iekļūstot finālā, kur spēkosies ar Francijas un Vācijas dueļa spēcīgāko valstsvienību.

"Komanda izdarīja fantastisku darbu, lai sasniegtu finālu. Ceru, ka svētdien redzēsiet mani raudam prieka asaras. Vienmēr esmu uzsvēris, ka gribu ko sasniegt ar Portugāles izlasi. Pašā augstākajā līmenī esmu bijis 13 gadus," teica allaž emocionālais Ronaldu.

Trešdien portugālis laukumā spēkojās pret savu komandas biedru Madrides "Real" vienībā Garetu Beilu.

"Esam vīlušies, bet tajā pat laikā mums jābūt lepniem. Esam atdevuši visu laukumā un ārpus tā. Mēģinājām izbaudīt to pieredzi, ko mums deva šis turnīrs," teica Beils.

Tikmēr Portugāles izlases galvenais treneris Fernandu Santušs uzsvēra, ka svētdien gaidāmais fināls būs viņa karjeras nozīmīgākā spēle.

"Portugāle ir mana dzimtene, līdz ar to personīgi man tā ir ļoti svarīga cīņa. Vācija un Francija ir ļoti spēcīgas komandas. Viņu maču skatīšos ļoti rūpīgi un centīšos izanalizēt potenciālo pretinieku," komentēja Santušs.

Savukārt Velsas izlases galvenais treneris Kriss Kolemans neslēpa sarūgtinājumu par piedzīvoto zaudējumu.

"Ir sāpīgi, ka zaudējām pusfinālā. Futbolisti ir vīlušies, taču viņiem der atcerēties to, ko viņi paveica un ka darīja savu valsti lepnu. Laukumā izskatījāmies nedaudz noguruši, bet spēlētāji atdeva sevi visu," stāstīja Kolemans.

Portugāles izlases labā vārtus guva valstsvienības superzvaigzne Krištianu Ronaldu un Nani, kuri bija precīzi ar dažu minūšu intervālu.

"Piecas minūtes zaudējām koncentrāciju, bet ar to pietika, lai Portugāle to izmantotu savā labā. Izcīnījām daudzas uzvaras, bet šoreiz bija mūsu kārta zaudēt," atzīmēja Kolemans.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas bija sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificējās divas labākās izlases, kā arī tajā iekļuva četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle, kamēr pirms četriem gadiem, kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Eiropas čempionātā spēles norisinās desmit stadionos - Parīzē, Sendenī, Marseļā, Lionā, Lillē, Nicā, Tulūzā, Bordo, Sentetjēnā un Lansā. Mačs par zeltu notiks Francijas nacionālajā stadionā, kas atrodas Sendenī piepilsētā un kas var uzņemt nedaudz vairāk kā 81 000 cilvēku. Šajā arēnā norisinājās arī 1998.gada Pasaules kausa fināls, kad tieši Francija ar 3:0 pārspēja Brazīliju. "Stade de France" ir lielākais turnīra stadions, kamēr vēl virs 50 000 spējīgas uzņemt arēnas Marseļā (67 394), Lionā (59 286) un Lillē (50 186).

Visas Eiropas čempionāta finālturnīra spēles pārraida LTV7, turklāt 45 no 51 spēles iespējams vērot tiešraidē.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA