"Jelgavas" futbolisti cīnās neizšķirti pret Islandes klubu un tiek tālāk
"Jelgavas" futbolisti cīnījās neizšķirti pret "Breidablik" un iekļuva UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā.
Futbols
2016. gada 7. jūlijs, 20:58

"Jelgavas" futbolisti cīnās neizšķirti pret Islandes klubu un tiek tālāk

Jauns.lv

Latvijas futbola komanda "Jelgava" ceturtdien savā laukumā mača beigu daļā atspēlēja vienu vārtu deficītu un cīnījās neizšķirti 2:2 (1:2) pret Islandes vicečempioniem Koubavogiras "Breidablik", iekļūstot UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā, kur tiksies ar Slovākijas vicečempioni Bratislavas "Slovan".

Abu komandu pirmajā spēlē Islandē ar 3:2 uzvarēja Latvijas vienība, līdz ar to divu spēļu summā "Jelgava" guva panākumu ar 5:4.

Jelgavnieku izpildījumā mača sākums bija nervozs, desmitajā minūtē pretiniekiem radās pirmā labā izdevība gūt vārtus, bet nedaudz vēlāk spēcīgu sitienu atvairīja Kaspars Ikstens. Tomēr pēc brīža laukuma saimnieki izvirzījās vadībā, kad 16.minūtē lietuvietis Mindaugs Grigaravičs izskrēja pa labo malu un piespēlēja soda laukumā, kur veiksmīgi bumbu apstrādāja Daniils Turkovs un raidīja to vārtos.

Islandes komandas futbolisti turpināja spēlēt aktīvi un 31.minūtē izdevās panākt neizšķirtu. Jelgavnieki nesapratās savā soda laukumā un nepiesegts palika Elerts Hreinsons. Jau divas minūtes vēlāk jelgavnieki vēlreiz kļūdījās un tika piešķirts 11 metru soda sitiens, ko "Breidablik" rindās realizēja Daniels Bambergs.

Otrā puslaika sākumā bija visai maz reālu vārtu gūšanas momentu, līdz pretuzbrukumā tādu izveidoja Grigaravičs, kurš lielā ātrumā izskrēja pret vārtsargu, kuram izdevās atsist bumbu. Tomēr uzreiz sekoja stūra sitiens, pēc kura soda laukumā bumbu ieguva Abdulaja Dialo un Senegālas futbolists 70.minūtē no tuvas distances raidīja bumbu vārtos, panākot neizšķirtu 2:2, kas jelgavniekiem derēja divu spēļu summā.

Atlikušajā laikā "Jelgava" ar aktīvu aizsardzību traucēja pretiniekiem veidot uzbrukumus. Viesu komanda ļoti reti spēja nogādāt bumbu tuvu jelgavnieku vārtiem un laukuma saimniekiem izdevās noturēt vēlamo rezultātu līdz pat finālsvilpei.

"Jelgava" pirms Eirokausiem sastāvu papildināja ar ilgstoši Latvijā dzīvojošo lietuvieti Mindaugu Grigaraviču, kurš pirmajā mačā pret "Breidablik" guva vārtus un asistēja divos komandas biedru vārtu guvumos, un arī atbildes spēlē bija viens no aktīvākajiem Latvijas kluba rindās.

"Jelgava" otrajā kārtā tiksies ar Slovākijas vienību Bratislavas "Slovan", kurai otrajā kārtā izdevies izdevies iekļūt bez atbildes spēles. "Slovan" pirmajā mačā cīnījās neizšķirti 0:0 pret Albānijas komandu Tirānas "Partizani", taču šī vienība pārcelta uz UEFA Čempionu līgu, jo par spēļu sarunāšanu no Čempionu līgas tika diskvalificēta Albānijas čempionvienība Korčas "Skenderbeu".

"Slovan" aizvadītajā sezonā kļuva par savas valsts vicečempioniem, kā arī zaudēja Slovākijas kausa izcīņas finālā. Komanda septiņus gadus pēc kārtas ir spēlējusi Eirokausos, pērn Eiropas līgā aizkļūstot līdz trešajai kvalifikācijas kārtai, bet 2014./2015.gada sezonā iekļūstot Eiropas līgas grupu turnīrā.

Šosezon "Breidablik" nacionālajā čempionātā ar 16 punktiem deviņās spēlēs ieņem ceturto vietu. Islande pārsteigusi visus, sasniedzot Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu, tomēr valstsvienībā nebija neviens nacionālā čempionāta pārstāvis. Savukārt jelgavnieki "SynotTip" Latvijas futbola virslīgā ar 16 punktiem 12 spēlēs ieņem piekto vietu.

"Breidablik" vienība Islandes čempionātā triumfējusi 2010.gadā, bet pērn otro reizi vēsturē kļuva par vicečempioni.

"Breidablik" komanda 2013./2014.gada sezonā aizkļuva līdz UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajai kārtai, bet abās pārējās dalības reizēs Eirokausos apstājusies jau pēc pirmās kārtas.

Tikmēr "Jelgava" savā jaunāko laiku vēsturē Eirokausos spēlē ceturto reizi un pērn pirmoreiz pārvarēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu, kad pārspēja bulgāru vienību Lovečas "Litex".

Jau ziņots, ka ceturtdien vēlāk Slokas stadionā Jūrmalas "Spartaks" cīnās ar Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo", bet plkst.21 ventspilnieki ciemosies pie Fēru salu komandas Leirvīkas "Vikingur Gota".

"Spartaks" pirmajā spēlē līdzīgā cīņā ar 1:2 piekāpās "Dinamo", savukārt "Ventspils" un "Vikingur Gota" pirmais mačs noslēdzās ar 2:0 kurzemnieku labā.

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru jāpārvar ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī vēlāk sekojošā "play-off" kārta.

Kā zināms, Latvijas čempione "Liepāja" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā sacentīsies ar Austrijas labāko vienību "Salzburg", turnīru iesākot pēc divām nedēļām.


LETA/Foto: Twitter/@Balerija