"Ventspils" pārspēj Fēru salu futbolistus un iekļūst UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā
"Ventspils" futbolisti arī viesos pārspēj "Vikingur Gota" un iekļūst UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā.
Futbols
2016. gada 7. jūlijs, 23:10

"Ventspils" pārspēj Fēru salu futbolistus un iekļūst UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā

Jauns.lv

"Ventspils" futbolisti ceturtdien atbildes mačā izbraukumā ar 2:0 (0:0) pārspēja Fēru salu komandu Leirvīkas "Vikingur Gota", kura spēli pabeidza deviņu spēlētāju sastāvā, un iekļuva UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā, kur pretī stāsies Skotijas vicečempioni "Aberdeen".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmais mačs, kas risinājās Ventspilī, noslēdzās 2:0 kurzemnieku labā, līdz ar to Latvijas klubs divu spēļu summā uzvarēja ar 4:0.

Atbildes mačā svarīgākie notikumi risinājās otrajā puslaikā, jo 52.minūtē sarkano kartīti saņēma Andrēass Ulsens, bet sešas minūtes vēlāk tāds pats liktenis piemeklēja Hansu Djūrūsu, tāpēc no 58.minūtes mājinieki palika deviņu vīru sastāvā.

Rezultātu 57.minūtē atklāja Antons Jemeļins, kurš realizēja 11 metru soda sitienu, izvirzot ventspilniekus vadībā, bet mača kompensācijas laikā 2:0 panāca pieredzējušais Ģirts Karlsons, kurš guva abus vārtus komandu pirmajā duelī.

"Ventspils" otrajā kārtā tiksies ar "Aberdeen", kas ceturtdien viesos ar 0:1 (0:1) zaudēja Ešas "Fola" komandai no Luksemburgas, taču divu spēļu summā guva panākumu ar 3:2.

"Vikingur Gota" ir pieckārtēja Fēru salu kausa ieguvēja. Pērn tā nacionālajā čempionātā ieņēma trešo vietu, bet šosezon pēc 16 kārtām ar 31 punktu atrodas otrajā pozīcijā.

Sekmīgākā Eirokausu sezona "Vikingur Gota" futbolistiem bija 2014./15.gadā, kad viņi UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu spēļu summā pamanījās ar 3:2 pieveikt Daugavpils "Daugavu" no Latvijas, bet pēc tam pārspēja arī tobrīd Norvēģijas otrās līgas komandu "Tromso".

"Ventspils" Eirokausos spēlējusi allaž kopš 2000.gada. Iepriekšējās divās sezonās tā nepārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu, bet vēl sezonu pirms tam UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā pārvarēja divas kārtas. Pret kādu no Fēru salu komandām "Ventspils" līdz šim vienīgo reizi bija spēlējusi 2004./2005.gada sezonā, kad UEFA kausa kvalifikācijas pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 11:0 sagrāva Torshavnas B68.

Šī gada "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta kopvērtējumā "Ventspils" ar 24 punktiem 12 spēlēs ieņem otro vietu, par četriem punktu atpaliekot no Jūrmalas "Spartaka". "Ventspils" uzbrukuma līderis Ģirts Karlsons ar desmit precīziem sitieniem ir rezultatīvākais virslīgas futbolists.

Sākoties vasaras pāreju periodam, "Ventspils" tāpat kā daudzas citas vienības, papildinājusi savu sastāvu, piesaistot ganieti Abdulu Rašīdu Obuobi un krievu Alekseju Aleksejevu.

Jau ziņots, ka kvalifikācijas otro kārtu sasniegusi "Jelgava", kas ceturtdien savā laukumā atbildes spēlē cīnījās neizšķirti 2:2 (1:2) pret Islandes vicečempioniem Koubavogiras "Breidablik", taču divu spēļu summā guva panākumu ar 5:4. Otrajā kārtā jelgavnieki tiksies ar Slovākijas vicečempioni Bratislavas "Slovan".

Savukārt Jūrmalas "Spartaks" ceturtdien mājās ar 0:2 (0:1) atbildes mačā zaudēja Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo", divu spēļu summā pretinieku pārākumu atzīstot ar 1:4.

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru jāpārvar ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī vēlāk sekojošā "play-off" kārta.

Kā zināms, Latvijas čempione "Liepāja" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā sacentīsies ar Austrijas labāko vienību "Salzburg", turnīru iesākot pēc divām nedēļām.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA