Jānis Bērziņš: "Jāuzspiež Puertoriko sava spēle, nedrīkstam ar viņiem skrieties"
Bērziņš: "Puertoriko ir individuāli spēcīga komanda, kur spēlē esošie un bijušie Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji. Nedrīkstam ar viņiem skrieties un jāuzspiež sava spēle - tad būs viss kārtībā."
Basketbols
2016. gada 8. jūlijs, 12:13

Jānis Bērziņš: "Jāuzspiež Puertoriko sava spēle, nedrīkstam ar viņiem skrieties"

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfināla mačā pret Puertoriko nedrīkst skrieties ar pretinieku basketbolistiem un ir jāuzspiež sava spēle, uzskata valstsvienības basketbolists Jānis Bērziņš.

Abas komandas Serbijas galvaspilsētā Belgradā notiekošā turnīra gaitā sacentīsies plkst.19 pēc Latvijas laika. Uzvarētāja finālā par vienīgo ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm spēkosies pret mājinieci Serbiju vai Čehiju.

"Puertoriko ir individuāli spēcīga komanda, kur spēlē esošie un bijušie Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji. Nedrīkstam ar viņiem skrieties un jāuzspiež sava spēle - tad būs viss kārtībā," norādīja 23 gadus vecais Jānis Bērziņš. "Tā ir diezgan avantūriska vienība, basketbolisti vairāk spēlē viens pret vienu. Mums aizsardzībā jāspēlē kā komandai un nevaram ļaut pretiniekiem izvērsties."

Gados jaunais basketbolists izteicās, ka viņam šī ir liela iespēja - spēlēt pret tādām komandām kā Puertoriko, Serbija un Čehija, kas visas ir augsta līmeņa izlases. "Man kā jaunam spēlētājam tas ir liels bonuss un gods pārstāvēt Latviju šajā turnīrā."

Trešdien Latvijas izlasei bija pirmā brīvdiena šī turnīra laikā, ko basketbolisti varēja izmantot arī individuāli katrs pēc saviem ieskatiem, bet vakarā komanda esot kopīgi aizgājusi uz serbu restorānu.

"Manuprāt, Belgrada ir skaista pilsēta - vēsturiskas ielas un ēkas. Tomēr pārāk daudz jau apskatīt nesanāk, vairāk caur autobusa logu. Šeit viss ir noorganizēts augstā līmenī. Dzīvojam labā viesnīcā, ēdināšana arī ir līmenī un neviens nesūdzas," pauda Bērziņš.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA