Basketbola "slam dunk" konkursā "Sprite Kings of Air" Grīziņkalnā otro gadu pēc kārtas uzvar Kilganons
"Slam dunk" konkursā "Sprite Kings of Air" otro gadu pēc kārtas uzvarējis kanādietis Džordans Kilganons.
Citi sporta veidi
2016. gada 8. jūlijs, 14:52

Basketbola "slam dunk" konkursā "Sprite Kings of Air" Grīziņkalnā otro gadu pēc kārtas uzvar Kilganons

Jauns.lv

Grīziņkalnā notikušajā nu jau tradicionālajā basketbola "slam dunk" konkursā "Sprite Kings of Air" otro gadu pēc kārtas uzvarējis kanādietis Džordans Kilganons.

Finālā Kilganons pārspēja amerikāni Krisu Steiplu, kurš šajās sacensībās vēl nebija piedalījies, bet trešais palika Dmitrijs Krivenko no Ukrainas.

Ceturto gadu pēc kārtas konkursā "Sprite Kings of Air" sacentās basketbolisti, kuri ir speciālisti bumbas triekšanā grozā no augšas.

Šogad sacensību laukumā ar spēkiem mērojās deviņi sportisti, kuru vidū bija arī labākais Latvijas "dankeris" Kristaps Dārgais, tomēr viņš palika starp pusfināla dalībniekiem.

Tāpat sacensībās startēja kanādietis Džastins Dārlingtons, kurš uzvaras laurus Grīziņkalnā plūca 2013.gadā un 2014.gadā.

Dalībnieku vidū bija arī divi amerikāņi, divi ukraiņi, divi kanādieši un Francijas populārā ielu basketbola sacensību "Quai 54" un pērnā gada Eiropas spēļu uzvarētājs Rafals Lipinskis no Polijas.

Vairāki sportisti jau pirmajā kārtā centās rādīt labākos no saviem trikiem, bet, piemēram, divkārtējais sacensību uzvarētājs Dārlingtons pārlēca pāri augumā ļoti raženajam sacensību tiesnesim Kasparam Kambalam. Tiesa, tas kanādieti neglāba un viņš bija viens no trim sportistiem, kas nemaz nesasniedza pusfinālu. To nesasniedza arī jaunais Latvijas sportists Arnolds Krauklis.

Otrajā kārtā vienu no iespaidīgākajiem trikiem izpildīja amerikānis Džonatans Klārks, pārlecot pāri uzreiz pieciem saviem sacensību konkurentiem, tomēr ar to nebija pietiekami, lai sasniegtu finālu. Tajā jau pirmajā mēģinājumā maksimālo punktu skaitu savāca Kilganons, kurš ne tikai pārlēca pāri auto, bet paveica to džinsu biksēs. Kaut otrajā mēģinājumā līdzīgi centās sekot arī Steipls, viņa lēcienu pāri mašīnai tiesneši nenovērtēja tikpat iespaidīgi un viens no diviem sacensībās startējušajiem kanādiešiem varēja priecāties par uzvaru, saņemot 3000 eiro naudas balvu.

Kilganons slavens Ziemeļamerikā kļuva šī gada februārī, kad ar paraugdemonstrējumu uzstājās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēlē un arī toreiz izpildīja triku džinsu biksēs, daudziem ekspertiem uzskatot, ka tas bija iespaidīgāks par oficiālā "slam dunk" konkursa dalībnieku iespēto.

Sacensības rīkoja "Ghetto Games" - ielu kultūras un sporta pasākumu organizētāji.

Renārs Zeltiņš:

Es esmu laimīgs būt daļa no kārtējā sapņu piedzīvojuma,jo tas atkal bija viens no labākajiem danku konkursiem kāds jebkad noticis.Tikās augstākās raudzes atlēti,kuri rādīja patiesi stabilu un milzīga līmeņa profesionalitāti un mēs parūpējamies,lai skatītājiem būtu jautri un interesanti.Tiekamies nākamgad,kad būs ļoti lieli jaunumi saistībā ar Kings of Air un esmu pārliecināts,ka kopā atkal piedzīvosim ko nereālu!

Skaties sacensības TV24 šovakar 8.07.plkst.19:00

 

LETA/Foto: Artūrs Pavlovs