Reikenens pieliek punktu spekulācijām un pagarina līgumu ar "Ferrari"
Reikanens: "Ja man nebūtu motivācijas, es šeit netērētu savu un komandas laiku. Vienmēr esmu teicis, ka "Ferrari" būs mana pēdējā komanda, un tā tas ir joprojām."
Citi sporta veidi
2016. gada 8. jūlijs, 18:13

Reikenens pieliek punktu spekulācijām un pagarina līgumu ar "Ferrari"

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) komanda "Ferrari" piektdien pārtrauca mēnešiem ilgušas spekulācijas, pagarinot līgumu uz nākamo gadu ar somu pilotu Kimi Reikenenu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

F-1 pasaules čempionātā Reikenens debitēja 2001.gadā, kad pārstāvēja "Sauber" vienību. Nākamajā gadā soms pievienojās "McLaren" komandai, ar kuru savā trešajā sezonā izcīnīja otro vietu čempionātā.

Pēc piecu gadu braukšanas britu vienībā Reikenens 2007.gadā pievienojās "Ferrari", ar kuru jau pirmajā kopējā sezonā izcīnīja čempiona titulu.

Pēc trim gadiem soms uz laiku atstāja F-1, bet 2012.gadā pievienojās "Lotus" vienībai, bet 2014.gadā atkal kļuva par "Ferrari" pilotu.

Oktobrī somu pilotam paliks 37 gadi. Kopš atgriešanās "Ferrari" komandā Reikenens nav spējis uzvarēt nevienās sacīkstēs.

"Vienmēr esmu teicis, ka es šeit nebūtu, ja es to nebaudītu vai nespētu braukt, darot to par 100%," komandas paziņojumā citēts Reikenens.

"Ja man nebūtu motivācijas, es šeit netērētu savu un komandas laiku. Vienmēr esmu teicis, ka "Ferrari" būs mana pēdējā komanda, un tā tas ir joprojām," piebilda somu pilots.

Šajā nedēļas nogalē F-1 čempionāta sezonas desmitais posms risināsies Silverstounas trasē Lielbritānijā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderis ar 153 punktiem joprojām ir vācietis Niko Rosbergs, bet viņa komandas biedrs "Mercedes" rindās brits Lūiss Hamiltons seko ar 142 punktiem.

Savukārt pa 96 punktiem ir abiem "Ferrari" braucējiem Reikenenam un vācietim Sebastjanam Fetelam.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 295 punktiem ir "Mercedes" komanda, tai ar 192 punktiem seko "Ferrari", bet "Red Bull" piloti savākuši 168 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA