Bagatskis: "Visi sitās un nežēloja savas rokas. Pēc 4 gadiem šī komanda var aizbraukt uz Tokiju"
Latvijas izlases galvenais treneris atzina, ka pēc mača varēja redzēt basketbolistos zaudējuma rūgtumu un pārdzīvojumu, taču uzsvēra, ka šis turnīrs ir lieliska pieredze.
Basketbols
2016. gada 8. jūlijs, 22:46

Bagatskis: "Visi sitās un nežēloja savas rokas. Pēc 4 gadiem šī komanda var aizbraukt uz Tokiju"

Jauns.lv

Puertoriko basketbola izlase olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfināla mačā pret Latviju nebija labāka, taču veiksmīgāka, pēc zaudējuma norādīja komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas izlase Belgradā notiekošā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā piektdien ar 70:77 saspringtā cīņā piekāpās Puertoriko valstsvienībai.

"Pirms šīs spēles bija grūti neredzēt Puertoriko komandas vājās vietas, tikai tās vajadzēja izmantot. Tomēr viegli ir pateikt, bet grūtāk to izdarīt. Tas, kā Puertoriko spēlēja aizsardzībā un ņemot vērā, cik kustīgi un agresīvi esam uzbrukumā, bija skaidrs, ka metieni mūsu izpildījumā būs daudz. No tā, cik pamatoti būs šie metieni, būs atkarīga arī spēle aizsardzībā. Varbūt "iekritām" pirmajās trīs minūtēs - neiemetām un kļūdījāmies piespēlēs. Uzdevums bija aizsardzībā nostrādāt līdz galam, jo viņi agresīvi iet pēc atlēkušajām bumbām. Vajadzēja bumbu sist prom kaut vai jebkur citur un sist piezīmes, ņemot vērā, kā viņi izpilda soda metienus. Brīžiem tas izdevās, brīžiem ne," pēc mača žurnālistiem uzsvēra Bagatskis. "Ja nevaram bumbu iemest grozā, būdami brīvi, nevar būt nekādu pārmetumu, jo uzbrukumā izdarījām visu, ko varējām. Vienkārši neiemetām, šādās situācijas nedrīkst nemest."

"Pašās spēles beigās visu izšķīra Hosē Huana Bareas un Karlosa Arojo pieredze un varbūt pāris viņu veiksmes brīži, kur it kā labi nostrādājām aizsardzībā, bet nesavācām atlēkušo bumbu, ko izdarīja pretinieki un iemeta to grozā. Pāris punktu dueļa galotnē, kad spēlē līdzīgas komandas, ir daudz. Puertoriko nebija labāki, viņi bija veiksmīgāki," izteicās Bagatskis.

Latvijas izlases galvenais treneris atzina, ka pēc mača varēja redzēt basketbolistos zaudējuma rūgtumu un pārdzīvojumu.

"Gribētu teikt, lai tā mums bija laba skola un laba pieredze. Puertoriko izlases pieredze atšķiras no mūsējās, lai gan es neteiktu, ka tas bija redzams laukumā. Ir ļoti smagi - esi atdevis visu, taču beigās iznākumu izšķīra sīkumi. Es nekādā gadījumā neredzu traģēdiju. Ir bēdīgi, mums bija iespēja, kuru šoreiz neizmantojām," noteica Bagatskis. "Nākotnei no šī turnīra varam paņemt ļoti daudz pozitīvu lietu. Mēs varam sevi piespiest un sagatavot īsā brīdī, kad basketbolisti ir motivēti spēlēt. Salīdzinot ar iepriekšējo lielo turnīru, mums sastāvā ir pieci jauni spēlētāji. Varbūt Ingum Jakovičam bija specifiskāka loma, bet treneriem bija sava ideja, kā viņu izmantot finālā. Negribu teikt, ka šie spēlētāji ir labāki par tiem, kuri netika iekļauti sastāvā, taču viņi ir citādāki. Visi sitās un nežēloja savas rokas. Pats pozitīvākais no šī turnīra ir tas, ka iespēlējām gados jaunus spēlētājus un ieguvām vērtīgu pieredzi. Šī komanda pēc četriem gadiem var aizbraukt uz Tokiju."

"Vienmēr esmu teicis, ka treneriem nav jābaidās riskēt - tā ir daļa no mūsu darba. Pirms septiņiem gadiem sacīju, ka dosim iespējas jaunajiem spēlētājiem, un šo gadu laikā tas ir atmaksājies. Uz šo turnīru atbrauca sabalansēta un laba komanda, kas ir motivēta un dusmīga. Pirms pāris dienām šī komanda salauza Čehiju, bet pret Puertoriko nedaudz ielūzām mēs," pauda Bagatskis, kurš piebilda, ka zaudējums piedzīvots Latvijas izlases nesekmīgā uzbrukuma dēļ.

Latvijas izlase olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā piedalījās otro reizi vēsturē. Vienīgo reizi Olimpiādē Latvija spēlēja pirmās brīvvalsts laikā 1936.gadā Berlīnē, kad gūta 15.vieta, bet olimpiskajā atlasē sacentās pirms 1992.gada sacensībām Barselonā.

LETA/ Foto: Evija Trifanova/LETA, AFP/Scanpix/LETA