Timma: "Iesim tālāk un nekādā gadījumā neapstāsimies"
"Šīs spēles mūs motivē, turklāt mūsu sastāvs ir gados jauns. Džekiem šī būs laba pieredze gan no pieļautajām kļūdām, gan no veiksmīgiem uzbrukumiem," spēli vērtēja Jānis Timma.
Basketbols
2016. gada 8. jūlijs, 23:01

Timma: "Iesim tālāk un nekādā gadījumā neapstāsimies"

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlase ir spērusi soli uz priekšu, turklāt turpinājumā arī dosies uz priekšu un nedomā apstāties, pēc zaudējuma Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā sacīja Jānis Timma.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas izlase Belgradā notiekošā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā piektdien ar 70:77 saspringtā cīņā piekāpās Puertoriko valstsvienībai.

"Neiemetām savus metienus, turklāt Puertoriko izcīnīja pārāk daudz atlēkušo bumbu uzbrukumā. Pretinieki ir ar talantīgiem un pieredzējušiem spēlētājiem sastāvā, kuri prot izmantot šādas iespējas. Cepuri nost viņiem par to. Karlosa Arojo tālmetiens bija pēdējais piliens, lai gan pēc tam mums tik un tā bija iespēja, ko gan neizmantojām. Arī tiesneši brīžiem nosvilpa ne tā, kā tam jābūt, bet tā ir spēle. Paši vainīgi, ka līdz tādām situācijām nonācām," uzsvēra Timma. "Pretinieki guva punktus no groza apakšas un tādā veidā ļāvām sajust viņiem spēli, turklāt augumā mazie spēlētāji labi meta no distances. Grūti apturēt komandu, kas labi met no visurienes."

Timma izteicās, ka Puertoriko šajā spēlē neko jaunu neparādīja, turklāt iepriekšējās divās spēlēs pret Serbiju un Angolu viņi esot demonstrējuši diezgan labu sniegumu.

"Zinājām Puertoriko stiprās un vājās puses. Centāmies to visu izmantot, bet, ja nevari trāpīt bumbu grozā, spēli uzvarēt grūti," atzina Timma, kurš piektdien izcēlās ar 16 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

"Uzskatu, ka esam spēruši soli uz priekšu. Iesim tālāk un nekādā gadījumā neapstāsimies. Šīs spēles mūs motivē, turklāt mūsu sastāvs ir gados jauns. Džekiem šī būs laba pieredze gan no pieļautajām kļūdām, gan no veiksmīgiem uzbrukumiem. Ir iegūta laba pieredze, kas noteikti noderēs klubos un nākamgad izlasē. Cerams, spēlēsim arī nākamajā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā vai Olimpiādē iekļūsim "pa taisno"," cerību pauda Timma.

Puertoriko izlase olimpisko spēļu atlases finālā tiksies ar mājinieci Serbiju vai Čehiju.

Latvijas izlase olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā piedalījās otro reizi vēsturē. Vienīgo reizi Olimpiādē Latvija spēlēja pirmās brīvvalsts laikā 1936.gadā Berlīnē, kad gūta 15.vieta, bet olimpiskajā atlasē sacentās pirms 1992.gada sacensībām Barselonā.

LETA/ Foto: Evija Trifanova/LETA