Jānis Blūms: "Mēs bijām pelnījuši spēlēt finālā pret Serbiju"
"Uz Belgradu braucām, lai finālā spēlētu pret Serbiju. Turnīrs nav izdevies," sarūgtinājumu neslēpa izlases kapteinis Jānis Blūms.
Basketbols
2016. gada 9. jūlijs, 14:53

Jānis Blūms: "Mēs bijām pelnījuši spēlēt finālā pret Serbiju"

Jauns.lv

Puertoriko komanda ar savu sniegumu nav pārsteigusi, taču Latvijas izlases basketbolisti paši nav spējuši realizēt savus metienus, tāpēc tika piedzīvots sāpīgs zaudējums, pēc neveiksmes Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfināla spēlē žurnālistiem sacīja Latvijas valstsvienības kapteinis Jānis Blūms.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas izlase Belgradā notiekošā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā piektdien ar 70:77 saspringtā cīņā piekāpās Puertoriko valstsvienībai, zaudējot izredzes uz olimpisko ceļazīmi.

"Puertoriko ne ar ko mūs nepārsteidza. Pretinieki savāca vairāk uzbrukuma bumbas, bet mēs turklāt šoreiz nespējām neko iemest," pēc cīņas atzina Blūms. "Sākumā paļāvāmies uz tālmetieniem, bet pēc tam sākām iet caurgājienos un tad bija daudz labāk, taču nespējām aizķerties, lai aizietu kādus četrus piecus punktus priekšā".

Blūms skaidroja, ka pretiniekiem bijusi lielāka pieredze, taču izšķirošais bija viņu līdera Hosē Huana Bareas un Karlosa Arojo sniegums. "Puertoriko ir nedaudz pieredzējušāki - spēlējuši olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos, bet līdz uzvarai viņus aizveda Arojo un Barea. Ļoti žēl, jo bijām pelnījuši uzspēlēt finālā. Uz Belgradu braucām, lai finālā spēlētu pret Serbiju. Turnīrs nav izdevies," sarūgtinājumu neslēpa kapteinis.

Fiziskā ziņā viss bijis kārtībā un arī pašsajūta bijusi laba. "Varbūt šajā spēlē nemācējām atrast pareizos spēlētāju virknējumus. Emocijas ir tādas, kādas ir, jo gribējām uzvarēt, bet kārtējo reizi tas svarīgā spēlē nesanāca. Šajā neveiksmē ir vainojams viss apstākļu kopums – netrāpītie metieni, varbūt arī brīvā trešdiena. It kā no rīta treniņā visu metām iekšā, bet galvenais tomēr ir iemest svarīgās spēlēs. Iemestie 70 punkti ir maz, jo šādu komandu var uzvarēt ar 85-90 punktiem. Viņi mums atļāva diezgan brīvi mest, bet mēs netrāpījām," sprieda Blūms.

Viņš, tāpat kā citi Latvijas izlases basketbolisti gan uzskata, ka nākotne valstsvienībai būs lieliska. "Mūsu potenciāls ir milzīgs. It sevišķi, ja pienāks tie, kuri šoreiz nespēlēja. Esam spēruši soli uz priekšu – sasniedzām olimpisko kvalifikāciju, kur līdz šim vēl nebija spēlēts. Šī ir laba pieredze, bet ļoti žēl, ka nekur nevaram aizķerties – pasaules čempionātā vai olimpiskajās spēlēs," piebilda pieredzējušais Latvijas izlases basketbolists.

Puertoriko izlase olimpisko spēļu atlases finālā tiksies ar mājinieci Serbiju, kas otrā pusfinālā pārliecinoši ar 96:72 uzvarēja Čehiju.

Latvijas izlase olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā piedalījās otro reizi vēsturē. Vienīgo reizi Olimpiādē Latvija spēlēja pirmās brīvvalsts laikā 1936.gadā Berlīnē, kad gūta 15.vieta, bet olimpiskajā atlasē sacentās pirms 1992.gada sacensībām Barselonā.

LETA/ Foto: EPA/LETA