Leģendārais Useins Bolts tomēr skries Rio olimpiskajās spēlēs
Bolts, par spīti spekulācijām, piedalīsies Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.
Citi sporta veidi
2016. gada 12. jūlijs, 10:49

Leģendārais Useins Bolts tomēr skries Rio olimpiskajās spēlēs

Jauns.lv

Pasaules rekordists vieglatlētikas sprinta distancēs Useins Bolts piedalīsies augustā gaidāmajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, lai gan šī mēneša sākumā pastāvēja bažas, vai viņš vispār varēs tajās startēt.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bolts pirmdien iekļauts to 59 sportistu skaitā, kuri pārstāvēs Jamaiku četrgades nozīmīgākajās sacensībās.

Pirms divām nedēļām Bolts traumas dēļ izstājās no Jamaikas čempionāta, kur sportisti dalīja ceļazīmes uz Riodežaneiro spēlēm. Tiesa, sprinteris tik un tā tika pie iespējas startēt Olimpiādē, jo pēc vietējās vieglatlētikas federācijas noteikumiem tobrīd traumēts sportists var kvalificēties, ja ir starp trim labāko rezultātu īpašniekiem pasaulē un pierāda savu fizisko gatavību piedalīties sacensībās.

Jamaikas čempionātā Boltam tika konstatēts pirmās pakāpes augšstilba cīpslas plīsums. Līdz ar to viņš nolēma nestartēt 100 metru finālā un pēcāk devās pie ārstiem Eiropā.

Bolta šīs sezonas labākais rezultāts 100 metros ir 9,88 sekundes, bet 200 metros viņš vēl nav startējis, ko viņš plāno darīt 22.jūlijā gaidāmajā Dimanta līgas posmā Londonā.

Seškārtējais olimpiskais čempions, kā arī pasaules rekordists 100 un 200 metru distancēs, kā arī 4x100 metru stafetē, Bolts augustā Riodežaneiro gatavojas aizstāvēt savus olimpiskā čempiona titulus šajās distancēs. Uzvaru gadījumā viņš kļūs par pirmo vieglatlētu, kurš trīs olimpiskajās spēlēs pēc kārtas spējis uzvarēt trīs dažādās disciplīnās.

Boltam piederošais pasaules rekords 100 metros ir 9,58 sekundes, bet 200 metros 19,19 sekundes.

Šobrīd 29 gadus vecais Bolts iepriekš norādīja, ka sportista karjeru vēlas noslēgt pēc 2017.gada pasaules čempionāta, kas norisināsies Londonā.

Bolts pa trīs olimpiskajām zelta medaļām izcīnīja 2008.gada olimpiskajās spēlēs Pekinā un četrus gadus vēlāk Londonā. Viņš 11 reizes ir kļuvis arī par pasaules čempionu un divas reizes bijis pasaules vicečempiona godā.

Riodežaneiro olimpiskās spēles notiks no 5. līdz 21.augustam.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA