Pamatīgas svinības Lisabonas ielās, jaunos Eiropas čempionus mājās sagaida kā varoņus. FOTO. VIDEO
Krištianu Ronaldu savā uzrunā publikai norādīja, ka Portugāle ir pārrakstījusi vēsturi, un pateicās par fanu atbalstu.
2016. gada 12. jūlijs, 12:49

Pamatīgas svinības Lisabonas ielās, jaunos Eiropas čempionus mājās sagaida kā varoņus. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Desmitiem tūkstošu cilvēku pirmdien valsts galvaspilsētā Lisabonā sagaidīja par Eiropas futbola čempioni kronēto Portugāli.

Par Eiropas čempioniem svētdien tika kronēti Portugāles futbolisti, kuri finālā ar 1:0 pagarinājumā uzvarēja sacensību mājinieci Franciju.

Uzreiz pēc uzvaras turnīrā Portugālē un šīs valsts galvaspilsētā Lisabonā izvērtās pamatīgas svinības, bet pati komanda mājās atgriezās pirmdienas pievakarē. Pilsētas ielās atkal bija pulcējušies desmitiem tūkstošu cilvēku, kuri, rokās vicinot sarkanzaļos karogus, izlasi mājās sagaidīja kā varoņus.

Portugāles izlases līderis Krištianu Ronaldu, kuram traumas dēļ fināla mačs noslēdzās jau pirmajā puslaikā, savā uzrunā publikai norādīja, ka Portugāle ir pārrakstījusi vēsturi, un pateicās par fanu atbalstu.

Komandu pēc ierašanās sagaidīja valsts prezidents Marsēlu Rebēlu de Souza, bet pēcāk komanda divos autobusos devās izbraukumā pa Lisabonas ielām, kur viņus gaidīja tūkstošiem portugāļu.

 

Svētdien gūtās ceļgala traumas dēļ Ronaldu tagad nevarēs spēlēs aptuveni mēnesi, kas nozīmē, ka viņš varētu izlaist jaunās sezonas sākumu Spānijas klubā Madrides "Real".

Portugāle svētdien tika pie sava lielākā panākuma vēsturē - tā savā laukumā sacentās 2004.gada Eiropas čempionāta finālā, tomēr toreiz titula mačā ar 0:1 piekāpās Grieķijai.

Portugāles izlase nebija spējusi uzvarēt Franciju kopš 1975.gada, zaudējot iepriekšējās desmit savstarpējās tikšanās reizēs. Zīmīgi, ka Francija uzveica Portugāli gan 1984., gan 2000.gada Eiropas čempionātu pusfinālos, abas reizes vēlāk triumfējot sacensībās. Tāpat Francija pusfinālā apspēlēja Portugāli 2006.gada Pasaules kausā, tomēr toreiz finālā piekāpās Itālijai.

LETA/Foto: EPA/LETA