Dairis Bertāns noslēdzis 2 gadu līgumu ar bagātu Turcijas superklubu, kur strādās arī Bagatskis
Dairis Bertāns, kurš ir viens no Latvijas basketbola izlases līderiem, iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Spānijas klubā Bilbao "Dominion".
Basketbols
2016. gada 13. jūlijs, 09:36

Dairis Bertāns noslēdzis 2 gadu līgumu ar bagātu Turcijas superklubu, kur strādās arī Bagatskis

Jauns.lv

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns noslēdzis divu gadu līgumu ar ambiciozo Turcijas klubu Stambulas "Dariššafaka Doguš", kura treneru korpusā nākamsezon strādās arī valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis, vēsta respektablais basketbola portāls "Sportando".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vienošanās panākta pēc sistēmas 1+1, kas nozīmē, ka pēc pirmā gada abas puses var sadarbību neturpināt.

"Sportando" ziņo, ka "Dariššafaka Doguš" oficiāli par Bertāna nolīgšanu paziņos šīs nedēļas laikā.

Tas, ka Latvijas izlases basketbolists varētu pievienoties Stambulas komandai, tika ziņots jau jūnija beigās, taču pēc tam nekas netika vēstīts, jo Bertāns ar Latvijas izlasi piedalījās Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Belgradā, kurā Bagatska trenētā komanda zaudēja pusfinālā Puertoriko un pie ceļazīmes netika.

Pašlaik 26 gadus vecais Bertāns iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Bilbao "Dominion". Nupat aizvadītajā sezonā latvietis vietējā čempionāta 34 spēlēs caurmērā iemeta 11,1 punktu un veica 1,9 rezultatīvas piespēles. Savukārt ULEB Eiropas kausā basketbolistam vidēji 16 spēlēs 15,6 punkti un 1,9 rezultatīvas piespēles.

Bilbao komandai Bertāns pievienojās 2013.gadā, pārnākot no "VEF Rīga" vienības, kuras sastāvā trīs reizes viņš kļuva par Latvijas čempionu. Savukārt pirms tam savu pirmo valsts čempiona titulu 2009.gadā viņš ieguva "Ventspils" kluba rindās.

Karjeras laikā basketbolists pārstāvējis arī "Valmieru", ASK/"Juniors" un "Rīgas ASK".

Bertāns ir spēlējis visu vecumu Latvijas jaunatnes izlasēs. Ar U-18 valstsvienību viņš 2007.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļu, bet pieaugušo valstsvienībā debitēja 2010.gadā.

2012. un 2014.gadā Bertāns tika atzīts par Latvijas gada labāko basketbolistu.

Tikmēr Bagatskis ar Stambulas vienību jūnija vidū noslēdza divu gadu līgumu, un komandā viņš būs pazīstamā trenera Deivida Blata asistents.

"Dariššafaka Doguš" komanda aizvadītajā sezonā Turcijas čempionātā nepārvarēja pusfināla barjeru, savukārt ULEB Eirolīgā tā aizkļuva līdz otrajam posmam jeb "Top 16" kārtai. Tomēr Stambulas kluba budžets tiek raksturots kā ļoti apjomīgs, un tā pašlaik varētu būt viena no bagātākajām komandām Eiropā.

LETA/ Foto: Evija Trifanova/LETA