Jakovičs pamet "VEF Rīga" un pievienojas Štālberga vadītajai "Ņižņij Novgorod"
Jakovičs: "Man ir liels gods pievienoties "Ņižņij Novgorod" komandai, kas ir jauns solis manā karjerā."
Basketbols
2016. gada 13. jūlijs, 21:26

Jakovičs pamet "VEF Rīga" un pievienojas Štālberga vadītajai "Ņižņij Novgorod"

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Ingus Jakovičs karjeru turpinās Latvijas basketbola speciālista Artūra Štālberga trenētajā "Ņižņij Novgorod", vēsta Krievijas klubs.

Līgums ar 23 gadus veco saspēles vadītāju, kurš iepriekš pārstāvēja "VEF Rīga" vienību, noslēgts uz diviem gadiem.

"Man ir liels gods pievienoties "Ņižņij Novgorod" komandai, kas ir jauns solis manā karjerā," klubs citē Jakoviča teikto. "Šajā komandā ir "atvērušies" lieliski spēlētāji, tā vārds skaļi skan visā Eiropā. Es noteikti centīšos attaisnot treneru un līdzjutēju cerības. Mans Latvijas izlases komandas biedrs Kaspars Bērziņš, kurš iepriekš šeit spēlēja, daudz stāstījis par šo klubu, tāpēc es zinu, ka Ņižņijnovgorodā ir teicama atmosfēra un ļoti uzticīgi līdzjutēji".

"Ingus ir viens no pašiem talantīgākajiem saspēles vadītājiem Latvijā. Viņš manu acu priekšā no sporta skolas ir uzaudzis līdz nacionālajai izlasei," kluba jaunpienācēju raksturo komandas galvenais treneris Štālbergs, kuram nākamajā sezonā viens no asistentiem būs Edmunds Valeiko. "Viņa lielākie trumpji ir ātrums, spēles izpratne un vēlme strādāt aizardzībā. Viņa talants vēl nav pilnībā atvēries, taču es zinu, kā panākt, lai tas notiktu. Tāpat es noteikti zinu, ka viņš atdos visus spēkus, lai komanda uzvarētu".

Jakovičs profesionāla basketbolista karjeru sāka 2009.gadā Gulbenes "Buku" sastāvā, pēc tam sezonu aizvadot BAA "Rīga" komandā. No 2011. līdz 2014.gadam viņš pārstāvēja "Liepājas lauvas", bet pēc tam pievienojās "VEF Rīga" komandai, ar kuru pērn kļuva par Latvijas čempionu, bet aizvadītajā sezonā ieguva sudraba godalgu.

Aizvadītajā sezonā VTB Vienotajā līgā viņš 21 spēlē vidēji mačā guva septiņus punktus, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Savukārt "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā viņš vidēji guva 6,9 punktus spēlē, atdeva 1,9 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,6 atlēkušo bumbu.

Jakovičs jūlija sākumā Latvijas izlases rindās piedalījās Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas viņam bija pirmais šāda līmeņa turnīrs karjerā. Savukārt 2013.gadā viņš bija Štālberga trenētajā Latvijas U-20 izlasē, kas Tallinā izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Štālbergs "Ņižņij Novgorod" galvenā trenera amatā nomainījis Latvijas valstsvienības galveno treneri Ainaru Bagatski, kuram viņš iepriekš bija palīgs. Bagatskis ir pievienojies Turcijas klubam Stambulas "Dariššafaka Doguš", kur būs galvenā trenera Deivida Blata palīgs.

Gaidāmajā sezonā "Ņižņij Novgorod" spēlēs VTB Vienotajā līgā un ULEB Eiropas kausa izcīņā, kur sacentīsies A apakšgrupā ar Anžeja Pasečņika pārstāvēto Spānijas klubu Grankanārijas "Herbalife", Artūra Strautiņa vienību Redžio di Emīlijas "Grissin Bon" no Itālijas, kā arī ar Zagrebas "Cedevita" (Horvātija), Zelona Guras "Stelmet" (Polija) un Atēnu AEK (Grieķija) komandām.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA