Ukrainas futbola zvaigzne Ševčenko kļūst par šīs valsts izlases galveno treneri
Līgums ar Ševčenko noslēgts pēc sistēmas 2+2, kas pēc pirmajiem diviem darba gadiem ļaus vienošanos pagarināt vēl uz diviem gadiem.
Futbols
2016. gada 15. jūlijs, 19:48

Ukrainas futbola zvaigzne Ševčenko kļūst par šīs valsts izlases galveno treneri

Jauns.lv

Par Ukrainas futbola izlases galveno treneri piektdien apstiprināta šīs valsts futbola zvaigzne Andrijs Ševčenko.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šobrīd 39 gadus vecais Ševčenko amatā nomainīs Mihailu Fomenko, kurš darbu atstāja pēc Ukrainas izlases neveiksmīgā snieguma Eiropas čempionāta finālturnīrā, kurā tā piedzīvoja trīs zaudējumus trīs spēlēs, negūstot nevienus vārtus.

Līgums ar Ševčenko noslēgts pēc sistēmas 2+2, kas pēc pirmajiem diviem darba gadiem ļaus vienošanos pagarināt vēl uz diviem gadiem. Par Ševčenko kandidatūru vienbalsīgi balsoja visi Ukrainas Futbola federācijas izpildkomitejas locekļi.

Darbā ar izlasi Ševčenko palīdzēs itāļi Mauro Tasoti un Andrea Meldera. Zīmīgi, ka Tasoti līdz tam kā spēlētājs un treneris pārstāvēja "AC Milan" komandu, kurā savulaik spēlēja arī Ševčenko, taču tagad pēc 36 gadiem viņš Milānas vienību ir atstājis.

Ševčenko līdz šim par galveno treneri nav strādājis. Futbolista karjeru viņš noslēdza 2012.gadā Kijevas "Dinamo" rindās, bet karjeras laikā pārstāvēja ne tikai "AC Milan", bet arī Londonas "Chelsea".

Ukrainas izlases rindās Ševčenko aizvadīja 111 spēles, kurās guva 48 vārtus.

Fomenko pie izlases stūres atradās kopš 2012.gada. Viņa vadībā Ukraina aizkļuva līdz 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas izšķirošajai kārtai, kurā gan zaudēja Francijai un uz finālturnīru netika, bet nesen aizvadītajā Eiropas čempionātā komandu piemeklēja pilnīgs fiasko.

Ukraina aizvadītajā turnīrā ar 0:2 zaudēja Vācijai un Ziemeļīrijai, bet ar 0:1 atzina Polijas pārākumu, paliekot pēdējā vietā C apakšgrupā.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA