Rīgā dzimušais hokejists Tihonovs pamet NHL un spēlēs pie Znaroka un Vītoliņa
Rīgā dzimušais Viktors Tihonovs ir pirms diviem gadiem mūžībā aizgājušās hokeja leģendas Viktora Tihonova, kurš savulaik vadījis arī Rīgas "Dinamo", mazdēls.
Hokejs
2016. gada 18. jūlijs, 12:11

Rīgā dzimušais hokejists Tihonovs pamet NHL un spēlēs pie Znaroka un Vītoliņa

Jauns.lv

Krievu uzbrucējs Viktors Tihonovs, kurš iepriekšējā sezonā neveiksmīgi sevi mēģināja pierādīt Nacionālajā hokeja līgā (NHL), atgriezies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Sanktpēterburgas SKA, ko jaunajā sezonā vadīs Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Līgums ar 28 gadus veco Tihonovu parakstīts uz vienu sezonu.

Pirms gada Tihonovs kopā ar SKA kļuva par Gagarina kausa ieguvējiem, bet pēc tam nolēma atkal pamēģināt spēkus NHL, noslēdzot vienošanos ar Čikāgas "Blckhawks" komandu. Tiesa, šis posms viņam neizrādījās pārāk sekmīgs, jo 11 spēlēs viņš ar rezultativitāti neizcēlās un pēcāk nonāca Arizonas "Coyotes" klubā, kur 39 mačos izcēlās ar trim vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Iepriekš Tihonovs "Coyotes" klubu pārstāvēja 2008./2009.gada sezonā, 61 mačā gūdams astoņus vārtus un veikdams tikpat rezultatīvu piespēļu. Tieši šī komanda 2008.gada NHL draftā viņu izraudzījās ar 28.numuru.

KHL turnīrā gan Tihonovam veicies krietni labāk, jo kopumā 257 mačos krievs izcēlies ar 86 vārtiem un 73 rezultatīvām piespēlēm.

Šajā starpsezonā SKA klubu pastiprinājis arī no NHL atbraukušais Pāvels Dacjuks.

Ja pērn SKA klubs triumfēja Gagarina kausā, šogad tas apstājās turnīra pusfinālā, bet par čempioni kļuva Magņitogorskas "Metallurg".

LETA/Foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA