"VEF Rīga" kapteinis Strēlnieks turpmāk spēlēs "Jūrmala/Fēnikss"
Strēlnieks kļuvis jau par trešo "VEF Rīga" latviešu spēlētāju, kurš pamet klubu. Iepriekš to izdarīja Mareks Mejeris un Ingus Jakovičs.
Basketbols
2016. gada 19. jūlijs, 10:47

"VEF Rīga" kapteinis Strēlnieks turpmāk spēlēs "Jūrmala/Fēnikss"

Jauns.lv

"VEF Rīga" komandas līdzšinējais kapteinis Artūrs Strēlnieks gaidāmajā sezonā pārstāvēs "Jūrmala"/"Fēnikss", otrdien savā "Twitter" kontā paziņoja Jūrmalas klubs.

Strēlnieks iepriekšējās četras sezonas pavadīja "VEF Rīga" sastāvā, pērn un 2013.gadā kļūstot par Latvijas čempionu.

Pašlaik 30 gadus vecais basketbolists, pirms pārcelšanās uz Latvijas galvaspilsētas klubu, trīs sezonas spēlēja "Ventspils" komandas rindās, izcīnot divas sudraba un vienu bronzas medaļu valsts čempionātā.

Pirms tam savā karjerā aizsargs spēlējis arī "Roja" un "Ķeizarmežs" komandās.

Aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" rindās "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā Strēlnieks piedalījās 33 mačos un vidēji guva 2,5 punktus, savukārt VTB Vienotajā līgā aizsargs 30 spēlēs vidēji iemeta 2,0 punktus. Kaut arī Strēlnieks pēdējos gados nav izcēlies ar rezultatīvu sniegumu, basketbolists sevi laukumā allaž apliecinājis kā teicamu aizsardzības spēlētāju.

"VEF Rīga" pagājušajā sezonā LBL finālā sērijā ar 3-4 piekāpās "Valmiera"/ORDO komandai, kas pirmo reizi kļuva par Latvijas čempioni.

Savukārt "Jūrmala"/"Fēnikss" pagājušajā sezonā LBL izslēgšanas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja "Liepāja"/"Triobet" vienībai.

"Jūrmala"/"Fēnikss" jūlija sākumā sastāvu papildināja ar Mārtiņu Vīņaudu, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja "Valmiera"/ORDO.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA