"Liepājas" futbolisti arī savā laukumā piekāpjas naudīgajai Austrijas čempionei "Salzburg"
"Liepājas" horvātu leģionārs Dino Kluks (pa kreisi) cīņā ar austriešu aizsargu Andreasu Ulmeru.
Futbols
2016. gada 19. jūlijs, 21:07

"Liepājas" futbolisti arī savā laukumā piekāpjas naudīgajai Austrijas čempionei "Salzburg"

Jauns.lv

Latvijas čempionvienība futbolā "Liepāja" otrdien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas atbildes spēlē savā laukumā ar 0:2 (0:1) piekāpās Austrijas čempionei "Salzburg", ciešot neveiksmi arī divu spēļu summā un tādējādi izstājoties no Eirokausiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Divu spēļu summā "Liepāja" cieta neveiksmi ar 0:3.

Vēl spēles sākums aizritēja diezgan līdzīgā cīņā, bez abu komandu bīstamiem uzbrukumiem. Pirmais nopietnais moments pie liepājnieku vārtiem bija 11.minūtē, kad Austrijas klubs veica bīstamu sitienu uz mājinieku vārtiem. Pēc tam pamazām iniciatīva nonāca "Salzburg" komandas pusē, kas radīja arvien lielāku spiedienu uz "Liepājas" vārtiem. Mača 26.minūtē bumba nonāca Latvijas kluba vārtos, bet vārti netika ieskaitīti, jo tie tika gūti pēc rikošeta, kurā bumba skāra aizmugurē esošu Austrijas komandas futbolistu.

Tomēr vārti brieda, jo Zalcburgas vienība aktīvi uzbruka, un 36.minūtē rezultāts tika atklāts, kad no soda laukuma ar meistarīgu sitienu zem vārtu pārliktņa izcēlās Zviedrijas futbolists Valons Beriša. Arī pēc tam "Liepājai" neizdevās izveidot neko nopietnu un viesi turpināja kontrolēt bumbu, taču līdz lielajam pārtraukumam rezultāts vairs nemainījās.

Otro puslaiku aktīvāk iesāka "Liepāja", kas vairāk kontrolēja bumbu un centās uzbrukt, taču bīstamas epizodes pie viesu vārtiem nesekoja. Kopumā tika spēlēts diezgan mierīgs futbols, taču 65.minūtē "Salzburg" guva otros vārtus šajā spēlē, lai gan sākotnēji par to nekas neliecināja. Pēc sekmīgas saspēles kurzemnieku laukuma pusē ārpus soda laukuma lielisku sitienu veica brazīlietis Bernardu, panākot 2:0.

Desmit minūtes vēlāk pirmā labā izdevība bija Liepājas komandai, taču uz maiņu laukumā nākušais Edgars Gauračs nespēja gūt vārtus, bet noslēdzošajās minūtēs Austrijas klubam bija arī pāris iespējas gūt trešos vārtus. Tiesa, tās izmantotas netika un duelis noslēdzās ar 0:2 par sliktu mājiniekiem.

Abu vienību pirmajā spēlē pirms nedēļas Zalcburgā uzvaru ar 1:0 svinēja Austrijas čempioni, kuri vienīgos vārtus guva spēles 83.minūtē, kad precīzs bija pretinieku komandas spāņu kapteinis Jonatans Soriano. "Salzburg" vārtu gūšanas brīdī uzsmaidīja arī veiksme, jo Pāvela Doroševa sargātajos liepājnieku vārtos bumba ielidoja pēc rikošeta.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā iekļuvušajai "Salzburg" vienībai līdz ar to šosezon būs garantētas vēl četras Eirokausu spēles - ja trešajā kārtā divu spēļu summā nāksies zaudēt, sekos vēl divi mači UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtā.

Kopš pirmās spēles abas komandas aizvadīja pa vienai cīņai savu valstu kausa izcīņās. "Liepāja", pārsvarā spēlējot ar rezervistiem, ar 5:2 uzveica otrās līgas vienību Rīgas "Caramba" un iekļuva Latvijas kausa ceturtdaļfinālā. Savukārt "Salzburg" Austrijas kausa izcīņas pirmajā kārtā ar 3:1 uzvarēja pēc spēka trešās līgas komandu Steiras "Vorwarts".

Trešajā kvalifikācijas kārtā "Salzburg" tiksies ar Albānijas komandu Tirānas "Partizani" vai Ungārijas klubu "Ferencvaros". Šajā pārī pirmajā mačā Tirānā rezultāts bija neizšķirts 1:1.

Izlozē Austrijas klubs bija starp izsētajā vienībām, turklāt tas bija spēcīgākais iespējamais pretinieks.

"Salzburg" ir iepriekšējo trīs sezonu Austrijas čempione, bet kopumā šī komanda vietējā čempionātā uzvarējusi desmit reizes.

Pērn "Liepāja" par Latvijas čempioniem futbolā kļuva pirmo reizi vēsturē, kā arī šosezon Eirokausos piedalījās pirmoreiz vienības pastāvēšanas vēsturē.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā piedalījās valstis un teritorijas, kas rangā atrodas no 47. līdz 54.vietai. Tas 46.pozīcijā esošajai Latvijai un tās čempionei no Liepājas ļāva dalību turnīrā sākt no otrās kārtas. No komandām, kas automātiski sasniedza otro kārtu, "Salzburg" bija labākais, bet "Liepājai" - pats sliktākais koeficients.

Šī gada "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta kopvērtējumā liepājnieki ar 26 punktiem 14 cīņās ir otrajā vietā, par pieciem punktiem atpaliekot no Jūrmalas "Spartaka", kas turklāt nospēlējis par maču mazāk.

Tikmēr "Salzburg" komanda, kas nacionālajos turnīros startē ar nosaukumu Zalcburgas "Red Bull", pagājušajā sezonā tuvāko konkurenti Vīnes "Rapid" apsteidza par deviņiem punktiem. Savukārt Latvijas aizsarga Vitālija Maksimenko pārstāvētā "Mattersburg" vienība palika priekšpēdējā, devītajā, vietā.

Jaunā Austrijas čempionāta sezona sāksies vien sestdien.

Latvijas komandas ar "Salzburg" vienību iepriekš bija tikušās divas reizes, turklāt tām klājies smagi - 2007.gadā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā "Ventspils" austriešiem kapitulēja ar 0:4 un 0:3, bet 2011.gadā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā "Liepājas metalurgs" pirmajā mačā zaudēja ar 1:4, bet atbildes spēlē noturēja 0:0.

"Salzburg" komanda pagājušajā sezonā jau pirmajā kārtā, kurā piedalījās, apstājās gan UEFA Čempionu līgas, gan UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, bet lielāko panākumu tā guva 2013./14.gada sezonā, kad aizkļuva līdz UEFA Eiropas līgas astotdaļfinālam. Savukārt Čempionu līgas grupu turnīrā tā vienīgo reizi piedalījusies 1993./1994.gada sezonā.

Liepājnieku priekšgājējs "Liepājas metalurgs" bija stabils Eirokausu dalībnieks. "Liepāja" pārņēma visas "Liepājas metalurga" parādsaistības un cerēja jau pagājušajā sezonā startēt Eirokausos, tomēr toreiz nesaņēma licenci. Pēc Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) standartiem "Liepāja" arī šogad Eirokausos vēl nevarētu spēlēt, tomēr aktīva Latvijas Futbola federācijas (LFF) darbība panākusi, ka Kurzemes klubs ieguvis iespēju piedalīties starptautiskās sacensībās jau savā otrajā pastāvēšanas gadā.

LETA/Foto: EPA/LETA