Sporta zvaigznes
2016. gada 22. jūlijs, 18:12

"Ghetto Games" Ventspilī pulcēs vispasaules ekstrēmā sporta grandus. FOTO

Jauns.lv

No 29. līdz 31. Jūlijam Ventspilī jau piekto gadu risināsies starptautiskais ielu kultūras un sporta festivāls „Ghetto Games”. Trīs dienas ilgajā ekstrēmā sporta festivālā būs iespējams vērot gan vietējos sportistus, gan arī augstākā ranga ārzemju viesus. Atbilstoši „Ghetto Games” tradīcijām, ieeja festivālā ir bezmaksas.

Organizatori nebaidās apgalvot, ka gaidāmais  festivāls ir labākais nākamās nedēļas nogales galamērķis, kurp doties visai ģimenei. Šogad pilsēta ir īpaši parūpējusies par to, lai katram ģimenes loceklim būtu ko darīt – atrakciju un sacīkšu parki gan profesionāļiem, gan amatieriem. Ventspils  pārtaps par sporta zvaigžņu epicentru, kur Ventspils ielās varēs satikt pasaules līmeņa sportistus no 25 valstīm.

Ventspils – ekstrēmā sporta galvaspilsēta

„Ghetto Games” līderis un saimnieks Raimonds Elbakjans 22.jūlija preses konferencē atzina Ventspili, par ekstrēmo sporta veidu galvas pilsētu neslēpa sajūsmu par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga atbalstu. Ventspils mērs savukārt „Ghetto Games” festivālu nākotnē redz kā unikālu ekstrēmo sporta veidu olimpiādi, kurai būtu arī potenciāls likt sarosīties pašvaldībām un pievērst vairāk uzmanības savai attīstībai. „Sacensība, ir labākais motivators pašvaldībām, veidot labāku infrastruktūru!” presei skaidroja Ventspils pašvaldības galva.

Pieminēšanas vērta pavisam noteikti ir arī „Ghetto Games” tēva Raimonda Elbakjana apsveicamā attieksme, organizējot šo sporta pasākumu. „Kā redziet mēs iztiekam bez alkoholisko dzērienu ražotāju sponsoriem. Mums nav tā saucamā „labākā alus”, kuru iesakām baudīt, jo šis ir sporta festivāls – tas ir domāts visai ģimenei un tā mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu,” stingru nostāju pauž Raimonds.

Ventspilī viesosies augstas klases sportisti no 25 valstīm

„Ghetto Games”  festivāls šogad pulcēs vairāk nekā 1500 dalībnieku 17 sporta veidos no 25 valstīm. Īpaši skatāmas sacensības gaidāmas tieši BMX frīstaila un inline skrituļslidošanas disciplīnās, kur savas prasmes un bezbailību demonstrēs teju 100 spēcīgākie pasaules mēroga sportisti. Plašajam Eiropas labāko sportistu sarakstam arī šogad pievienosies kupls skaits ASV, Austrālijas un Kanādas braucēju. Ik gadu festivāls pulcē izcilākos atlētus, spilgtas personības un ekstrēmā sporta leģendas, kā arī tūkstošiem apmeklētāju no visas Latvijas un Eiropas. „Ghetto Games” festivāls Ventspilī ir unikāls pasākums, un no citiem festivāliem atšķiras ar sportisko un īpaši pozitīvo gaisotni – pasaules labākie sportisti blakus faniem un jaunajiem censoņiem, kuru sapnis ir kļūt tikpat meistarīgiem kā viņu elki,” uzsver organizatori.

  Sports un aktivitātes katra gaumei

Līdzās ekstrēmo sporta veidu sacensībām – skeitbordam, BMX freestyle, inline skrituļslidošanai, flatland, streetbike frīstailam, veikbordam, risināsies sacensības arī mazāk ekstrēmos, bet vienlīdz aizraujošos sporta veidos – būs starptautiskais turnīrs ielu basketbolā, florbolā, futbolā, kā arī ielu dejās, armvrestlingā, pauerliftingā un Baltijas čempionātā ielu vingrošanā.

Šogad „Ghetto Games” Festivāls ir aizsācis arī jaunu tradīciju, izsludinot starptautisku konkursu, kurā ikvienam jaunietim ir iespēja nokļūt pasākuma epicentrā un parādīt sevi kā reportieri, pavadot trīs dienas Ventspilī kopā ar festivāla zvaigznēm – inline skrituļslidotājiem Nilu Jansonu un Džošu Glovitski (Josh Glowicki), pasaules skeitborda zvaigzni Madaru Apsi, labāko Austrumeiropas stantraideri Jonu Vatanenu (Joona Vatanen ), kā arī  „Ghetto Games” radošo direktoru Renāru Zeltiņu.

Ghetto Games – stabila platforma jauniešu attīstībai

Konkursa rezultātā „Ghetto Games” komanda izvēlējās piecus jauniešus, kuriem „BITE Latvija” nodrošinās visu nepieciešamo tehniku, lai jaunās sejas varētu iemūžināt leģendārākos mirkļus festivālā un dalīties ar tiem sociālajos tīklos.  „Getiņš ir platforma katra jaunieša talanta attīstībai – mēs vēlamies atrast nākamos Renārus Zeltiņus no Latvijas”, komentēja Laura Dabare, „Ghetto Games” komunikācijas vadītāja.  Pasākuma norisei un gatavošanās procesam var sekot līdzi, meklējot festivāla oficiālo tēmturi #GGFEST.

Video no 2015.gada „Ghetto Games” festivāla Ventspilī:

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA