Jaunais motokrosa braucējs Bidzāns sensacionāli kļūst par Eiropas čempionu
Edvars Bidzāns iepriekš šosezon uzvarēja trijos no četriem Eiropas čempionāta Ziemeļaustrumu zonas posmos.
Citi sporta veidi
2016. gada 24. jūlijs, 14:55

Jaunais motokrosa braucējs Bidzāns sensacionāli kļūst par Eiropas čempionu

Jauns.lv

Latvijas jaunais motokrosa braucējs Edvards Bidzāns svētdien Čehijā kļuva par Eiropas čempionu EMX65 klasē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sestdien pirmajā braucienā Bidzāns finišēja trešais, bet svētdien otrajā guva uzvaru, kas summā ar 45 punktiem deva pārliecinošu panākumu. Otro vietu ar 38 punktiem izcīnīja itālis Matteo Luidži Russi.

"Paldies visai mūsu komandai - trenerim Arnim Kalniņam un Aivaram Ābolam -, kas Edvardam ielicis spēcīgus pamatus. Paldies mehāniķim, mēs esam ļoti laimīgi un lepojamies ar šādu rezultātu," Latvijas Motosporta federācija (LaMSF) citē sportista tēvu Jāni Bidzānu. "Klusībā cerējām uz pirmo trijnieku, tomēr izdevās uzvarēt."

Kā uzskata Jānis Bidzāns, izšķirošais faktors dēla uzvarai Čehijā bija pārliecinošā braukšana un tas, ka viņš vienīgais pildīja visus lielos lēcienus, kas šajā trasē bija visai iespaidīgi, jo tā atrodas kalnainā reljefā.

Edvars Bidzāns iepriekš šosezon uzvarēja trijos no četriem Eiropas čempionāta Ziemeļaustrumu zonas posmos.

Vēl no Latvijas sportistiem Eiropas čempionāta jaunākajā klasē sesto vietu guva Kārlis Alberts Reišulis, kurš braucienos izcīnīja devīto un sesto vietu, 21.pozīcijā palika Jānis Kubuliņš, Aleksis Araids ieņēma 27.vietu, bet Roberts Lūsis un Kirils Maslovs tika klasificēti attiecīgi 29. un 30.pozīcijā.

Tāpat svētdien noslēdzās arī Eiropas čempionāts EMX85 klasē, kur Kristiāns Freimanis ieņēma 15.vietu. Sestdien pirmajā braucienā viņš guva 11.vietu, bet svētdien otrajā braucienā palika 17.pozīcijā.

No citiem latviešiem Patriks Ūzuls ierindojās 24.pozīcijā, bet Kristers Krists Sūna tika klasificēts 29.pozīcijā.

Latvijas motosporta jaunā paaudze 2016.gada sezonas laikā aizvadīja četrus Eiropas čempionāta Ziemeļaustrumu (NE) zonas posmus, kuru laikā risinājās cīņa par iespēju iekļūt finālā, tam kvalificējoties deviņiem Latvijas sportistiem.

LETA / Foto: mxgp.com