Lieliski startējošā rallista Sirmača ekipāža lūdz ziedojumus, lai īstenotu savu sapni
Šobrīd Sirmača ekipāža ar 79 punktiem ieņem trešo pozīciju Eiropas rallija čempionāta kopvērtējumā, bet saglabā reālas izredzes cīnīties pat par čempiontitulu.
Citi sporta veidi
2016. gada 25. jūlijs, 10:11

Lieliski startējošā rallista Sirmača ekipāža lūdz ziedojumus, lai īstenotu savu sapni

Jauns.lv

Sezonu negaidīti sekmīgi sākusī Latvijas rallija pilota Ralfa Sirmača ekipāža sākusi ziedojumu vākšanu, lai jau nākamajā nedēļas nogalē varētu piedalīties Eiropas čempionāta (ERČ) posmā Polijā un cīnīties par titulu, informēja autosporta kluba "Sports Racing Technologies" sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Pelēķe.

Pirms sezonas Sirmača un stūrmaņa Artūra Šimina ekipāža nolēma šogad startēt piecos Eiropas rallija čempionāta grants posmos. Tagad sportisti ir aizvadījuši trīs no tiem, divos izcīnot uzvaru, bet vienā tehnisku problēmu dēļ izstājoties noslēdzošajā dienā, kad atradās trešajā pozīcijā. Līdz ar to komanda izteikusi vēlmi startēt arī no 4. līdz 6.augustam gaidāmajā asfalta seguma etapā Polijā, lai iesaistītos cīņā par čempiona titulu, tomēr tam nepieciešams rallija fanu atbalsts, kuri var veikt ziedojumus.

"Igaunijas posma laikā mums bija saruna ar ERČ rīkotājiem, kuri atzina, ka Sirmacim šajā sezonā ir reālas iespējas uzvarēt ne tikai posmos, bet arī sezonas kopvērtējumā. Protams, tas būtu tādā gadījumā, ja Ralfs startētu arī vienā no asfalta rallijiem," izteicies SRT kluba vadītājs Ģirts Krūzmanis. "Tādi vēl ir tikai divi - augusta sākumā Polijā un augusta beigās Čehijā. Ja atbalstītāju atsaucība būs liela, Sirmacis startēs Polijas posmā, ja maza - mēģināsim startēt Čehijā, jo līdz šim posmam ir ilgāks laiks."

Lai piedalītos ERČ posmā Polijā, nepieciešami 40 000 eiro. Katra atbalstītāja vārds un uzvārds tiks izvietots uz speciāli izveidotas foto sienas, kura tiks izstādīta septembrī Liepājas apkārtnē gaidāmā Latvijas posma laikā autosporta kluba "Sports Racing Technologies" servisa parka zonā.

Naudu Sirmača dalībai ERČ posmos iespējams ziedot, pārskaitot to uz speciāli izveidotu kontu. Konta numurs ir LV07HABA0551042204591, un tas izveidots uz organizācijas "Biedrība - Sporta klubs "Spice"" vārda.

Kā zināms, maijā Sirmacis un Šimins sensacionāli triumfēja Akropoles rallijā. Jūnija sākumā Azoru rallijā viņi ilgstoši turējās labāko četriniekā, tomēr noslēdzošajā dienā nācās izstāties no sacensībām, bet pirms nedēļas Igaunijā Sirmacis pārī ar stūrmani Māri Kulšu triumfēja, kad priekšpēdējā "dopā" avāriju piedzīvoja līdzšinējā līdera krieva Alekseja Lukjaņuka ekipāža. Sirmacis šogad ir vienīgais pilots, kuram izdevies uzvarēt divos ERČ posmos. Viņš sacensībās piedalās ar "Škoda Fabia R5" automašīnu un pārstāv SRT kluba rallija komandu "Škoda Baltic Motorsport".

Pēc sešiem posmiem kopvērtējuma līderpozīcijā ar 121 punktu ir pagājušās sezonas Eiropas čempions Kajetans Kajetanovičs no Polijas, kuram ar 84 punktiem seko Lukjaņuks, bet Sirmacis ar 79 punktiem ieņem trešo pozīciju.

Iepriekšējā sezonā Sirmacis veica pilnu ERČ junioru ieskaites sezonu, noslēgumā ar 104 iekrātiem punktiem gūstot otro vietu un piekāpjoties vienīgi zviedram Emīlam Berjkvistam. Tāpat Sirmacis bija otrais kopvērtējumā arī ERČ3 ieskaitē.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA

Tēmas