Ilgstoši "Žalgiris" sistēmā pieredzi guvušais Vecvagars pievienojies "VEF Rīga"
Jādomā, ka Kaspars Vecvagars šosezon tiks pie krietni lielāka spēles nekā iepriekšējā sezonā.
Basketbols
2016. gada 25. jūlijs, 15:31

Ilgstoši "Žalgiris" sistēmā pieredzi guvušais Vecvagars pievienojies "VEF Rīga"

Jauns.lv

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" pirmdien parakstījusi līgumu ar latviešu aizsargu Kasparu Vecvagaru, kurš 22 gadu vecumā jau trīs reizes kļuvis par Lietuvas čempionu.

Vecvagars lielāko daļu no savām bērnības un jaunatnes basketbolista gaitām pavadījis galvaspilsētas jauniešu komandā "Rīga". Tās sastāvā vienu sezonu viņš nospēlēja arī Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā, bet 2009./10.gada sezonā spēlēja citā otrās divīzijas komandā "Turība".

2010.gadā Vecvagars noslēdza ilgtermiņa līgumu ar slaveno Lietuvas klubu Kauņas "Žalgiris", kura sistēmā atradās nākamos sešus gadus. Sākumā Vecvagars spēlēja "Žalgiris" fārmkluba sastāvā Lietuvas otrajā līgā, kam sekoja izīrēšana un spēlēšana Lietuvas augstākās līgas komandās "Baltai" un "Lietkabelis".

Sākot ar 2013.gadu Vecvagars pārstāvēja "Žalgiris" galveno komandu, tomēr tā arī nespēja izkarot stabilu vietu vienības sastāvā, turklāt basketbolists regulāri mocījās ar savainojumiem.

Pērnvasar "Žalgiris" pagarināja līgumu ar Vecvagaru, kaut iepriekšējā sezonā viņš laukumā nebija izgājis. Vasarā saspēles vadītājs atgriezās laukumā un spēja izkarot savu vietu Latvijas izlases rindās dalībai Eiropas čempionātā. Pagājušajā sezonā Vecvagars piedalījās 14 ULEB Eirolīgas spēlēs, kurās vidēji guva 3,4 punktus un veica 1,1 rezultatīvu piespēli, bet Lietuvas čempionātā viņam 32 mačos caurmērā 5,7 punkti un 1,2 rezultatīvas piespēles, palīdzot Kauņas vienībai triumfēt valsts čempionātā.

Visās trijās sezonās Vecvagars ar "Žalgiris" komandu kļuva par Lietuvas čempionu, tomēr šovasar Kauņas klubs nepagarināja līgumu ar viņu.

"Kaspars Vecvagars ir meistarīgs un ambiciozs spēlētājs, kurš ir ļoti profesionāls un gatavs daudz strādāt, lai sasniegtu izvirzītos mērķus. Komandā ar Kasparu rēķināmies kā ļoti nozīmīgu spēlētāju," izteicies "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis. "Viņš var spēlēt abās aizsarga pozīcijās, tas dos iespēju padarīt mūsu spēli daudzpusīgāku. "VEF Rīga" sastāvā Kaspars varēs atgūt spēles garšu, kā arī šeit būs iespēja kopā ar mūsu komandu sasniegt jaunas virsotnes."

Viņš arī izcīnījis Eiropas čempionāta bronzu ar Latvijas U-18 izlasi, bet 2013.gadā bija vēsturiskajā Latvijas U-20 valstsvienībā, kas tika pie sudraba kontinenta meistarsacīkstēs. Toreiz arī Vecvagars tika iekļauts čempionāta simboliskajā izlasē.

LETA jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā "VEF Rīga" izziņoja sastāva papildināšanu arī ar Latvijas valstsvienības kapteini Jāni Blūmu. Tāpat vienībā būs Arnolds Helmanis un Kristofers Ričardss, kuri pērn pārstāvēja "Liepāja"/"Triobet". Vēl vienībai ir līgumi ar Mārtiņu Meieru un jauno Eduardu Hāzneru.

Kopš komandas atjaunošanas 2007.gadā basketbola klubs "VEF Rīga" četras reizes ir kļuvis par valsts čempionu, bet trīs reizes izcīnītas sudraba godalgas. Tāpat divas reizes "VEF Rīga" iekļuva ULEB Eiropas kausa 16 labāko komandu skaitā, bet trīs reizes spēlēts ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā.

Aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" zaudēja Latvijas čempiones titulu, kuru sīvā cīņā ieguva "Valmiera"/ORDO, kas sērijā līdz četrām uzvarām svinēja panākumu ar 4-3.

LETA/Foto: Sputnik/Scanpix/LETA