Olimpiskā komiteja brīdina mūsu sportistus, ka Riodežaneiro jābūt uzmanīgiem
Problēmas sportistiem varētu parādīties ārpus olimpiskajiem objektiem.
2016. gada 25. jūlijs, 18:32

Olimpiskā komiteja brīdina mūsu sportistus, ka Riodežaneiro jābūt uzmanīgiem

Jauns.lv

Latvijas sportistiem būs jāievēro piesardzība, dodoties ārpus Riodežaneiro olimpisko spēļu objektiem, šodien Saeimas Sporta apakškomisijas sēdē sacīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vrubļevskis atbildes par drošības situāciju sniedza pēc komisijas priekšsēdētāja Jāņa Upenieka (V) jautājuma par Latvijas puses sagatavotību dažādiem riskiem veselībai un fiziskai drošībai.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja nav paudusi bažas, ka organizatori varētu netikt galā ar drošības jautājumiem. Ņemot vērā arī lielo drošības darbinieku skaitu, visam vajadzētu būt kārtībā, norādīja Vrubļevskis. Arī Latvijas pārstāvji, kas ir iepazinušies ar olimpiskajās spēlēs izveidoto infrastruktūru Riodežaneiro, secinājuši, ka problēmām olimpiskajos objektos nevajadzētu rasties.

Problēmas varētu parādīties ārpus olimpiskajiem objektiem, un par iespējamajiem riskiem ļoti uzskatāmu skaidrojumu olimpiešiem ir sniedzis Latvijas attiecīgās tiesībsargājošās institūcijas pārstāvis, deputātiem pastāstīja LOK prezidents. Drošības nolūkos spēļu dalībniekiem jācenšas ārpus olimpiskajiem objektiem nedoties vieniem, kā arī pēc iespējas par savām gaitām jāinformē, piemēram, treneris.

Vrubļevskis norādīja, ka "ar varu" nevienam nav iespējams likt vakcinēties, taču iespēju robežās sportisti ir vakcinējušies pret A un B hepatītu. Attiecībā uz Zikas vīrusu vakcīna nav izstrādāta, taču jāņem vērā, ka tas ir izplatījies jau 65 valstīs un ka Brazīlijā tas ir vairāk izplatīts reģionā, kurā neatrodas Riodežaneiro, ar LOK rīcībā esošo informāciju iepazīstināja institūcijas prezidents.

Komisijas sēdē tika apspriests arī jautājums par iemesliem, tostarp objektīviem apstākļiem, kāpēc atsevišķi sportisti izvēlas nepiedalīties olimpiskajās spēlēs.

Iepriekš jau ziņots, ka Riodežaneiro pirms olimpiskajām spēlēm saskārusies ne tikai ar organizatoriskām problēmām, bet arī ar Zikas vīrusu, kas no starta olimpiskajās spēlēs atturējis vairākus pasaules augstākā līmeņa sportistus.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA