Izraēlas policija aiztur desmitiem ekstremālu FK "Jelgava" gaidāmo pretinieku fanu
Policijas veiktā kratīšanā atrastas granātas, petardes un citi aizliegti pirotehnikas piederumi, kas konfiscēti.
Futbols
2016. gada 26. jūlijs, 16:17

Izraēlas policija aiztur desmitiem ekstremālu FK "Jelgava" gaidāmo pretinieku fanu

Jauns.lv

Izraēlas policija paziņojusi par vairāku desmitu ekstremālas fanu grupas dalībnieku aizturēšanu, vēsta aģentūra ''Associated Press''.

Policijas pārstāve Luba Samri otrdien apstiprinājusi, ka 56 aizturētie ir ''La Familia'' grupas pārstāvji, kas atbalsta Jeruzalemes ''Beitar''.

Tieši ''Beitar'' būs FK ''Jelgava'' pretiniece Latvijas kluba nākamajā spēlē Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā. Abas komandas ceturtdien tiksies ''Skonto'' stadionā Rīgā, bet atbildes mačs Jeruzalemē notiks 4. augustā.

Policijas veiktā kratīšanā atrastas granātas, petardes un citi aizliegti pirotehnikas piederumi, kas konfiscēti. Kratīšana izdarīta pēc informācijas, kas bija saņemta no pirms pusgada grupā iefiltrēta policijas aģenta.

''Beitar'' jau sen ir pazīstams ar agresīvām atbalstītāju grupām, kuru uzvedība nereti novedusi pie komandai atņemtiem punktiem vai spēlēšanas tukšā stadionā.

Šī ekstrēmistu grupa parasti apvaino pretinieku spēlētājus, izkliedz rasistiskus vai pret arābiem vērstus saukļus. ''Beitar'' reizēm ir nācies lūgt palīdzību policijai, lai tā palīdzētu savaldīt šo grupu, kas mēdz uzbrukt arī kluba telpām.

BNS/Foto: AP/Scanpix/LETA