Latvijas vieglatlēti tikuši pie jauniem tērpiem. FOTO
Mūsu vieglatlēti šādos tērpos startēs vēl četras sezonas.
Citi sporta veidi
2016. gada 26. jūlijs, 18:15

Latvijas vieglatlēti tikuši pie jauniem tērpiem. FOTO

Jauns.lv

Latvijas vieglatlēti turpmākos četrus gadus visās starptautiskajās izlases sacensībās startēs ar vienotiem "Nike" tērpiem, otrdien prezentācijā pavēstīja Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Nike" apģērbi tiek radīti, balstoties uz gadu desmitiem ilgiem pētījumiem, ņemot vērā sportistu vajadzības un dažādu sporta veidu specifiku, padarot sportistu ietērpus tādus, kas ļauj pilnībā koncentrēties tikai uz mērķu sasniegšanu un izciliem rezultātiem. Latvijas vieglatlētiem veidotajās formās izmantota "AeroSwift" tehnoloģija, kas padara formu nebijuši vieglu. Otrs būtiskais uzlabojums jaunajos sporta tērpos ir "Nike AeroBlades" tehnoloģija, kas mazina vēja pretestību un rūpējas par labākajiem aerodinamiskajiem risinājumiem.

"Mūsdienu sportā nav sīkumu, kas neietekmētu sacensību rezultātus. Sporta forma, kurā startē atlēti, ir ļoti nozīmīga labu rezultātu sasniegšanai. Tās uzdevums ir minimāli traucēt, maksimāli palīdzēt," izteicās LVS prezidents Guntis Zālītis. "Mēģinām izvēlēties labāko, kas šobrīd pasaulē ir. Planētas labākie atlēti un komandas tiek ģērbtas "Nike" formās, un mēs vēlamies būt viņiem līdzās."

  Kaut "Nike" īpašas prasības nav izvirzījuši, Zālītis izteicās, ka LVS varētu diskvalificēt sportistus, kas nevalkās jaunās formas.

"No LVS puses sankcijas var būt atkarībā no situācijas, vai sportistus pa tiešo finansē LVS, Latvijas Olimpiskā vienība (LOV) vai arī citādā veidā. LVS var diskvalificēt atlētu no visām sacensībām, tajā skaitā arī starptautiskajām," teica Zālītis. "Varam aizsūtīt uz Starptautisko Vieglatlētikas federāciju (IAAF) informāciju, ka sportists diskvalificēts par noteiktiem pārkāpumiem. Varam pārtraukt finansēšanu vai piemērot tamlīdzīgas sankcijas, taču tas nav mūsu mērķis. Mūsu mērķis ir sakārtotība. Ja sportists ir izlasē, viņam jāstartē izlases formā."

Jau iepriekš šosezon Latvijas šķēpmetējam Aināram Kovalam bija jāraksta LVS paskaidrojums, ka viņš Valsts prezidenta balvas izcīņā nestartēja izlases formā. Toreiz LVS valde izteica sportistam brīdinājumu un draudēja, ka "jebkurš Latvijas izlases sportists, kurš nepiedalīsies izlases sacensībās un apbalvošanas ceremonijā piešķirtajā Latvijas izlases formā, tiks diskvalificēts no jebkurām vieglatlētikas sacensībām uz noteiktu laiku, par kura termiņu lems LVS valde".

Kā pastāstīja "Nike" tirdzniecības vadītājs Latvijā Aleksandrs Ļotovs, abas puses sadarbojušās jau agrāk, tomēr sadarbība tika pārtraukta.

"Jaunās sadarbības sarunu process bija ilgs, un katra puse gribēja, lai formas ir par 110% pilnīgas. "Nike" formas atlētiem noteikti palīdzēs sasniegt labākos rezultātus," Ļotovs teica, ka šis Latvijā ir pirmais gadījums, kad kādai no vasaras spēļu izlasēm tiek dāvinātas šīs firmas formas.

"Pirmais iespaids - formas ir ļoti skaistas. Cerams, tās palīdzēs sasniegt labus rezultātus," teica Latvijas olimpiskās izlases dalībniece Gunta Latiševa-Čudare. "Sacensībās nedomāju, vai izskatos visskaistākā no visiem, taču tas neliek justies slikti, ja arī forma ir skaista."

Pirmo reizi jaunajos tērpos vieglatlēti startēs augustā gaidāmajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.


LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA