"Laboral Kutxa" kā Bertāna aizvietotāju nolīgst kādreizējo NBA drafta pirmo numuru
213 centimetrus garais Andrea Barnjāni var spēlēt centra un spēka uzbrucēja pozīcija, kurā pērn sezonas izskaņā Vitorijas kluba pamatsastāvā devās Dāvis Bertāns. Tomēr paredzams, ka Barnjāni pārsvarā tiks izmantots centra pozīcijā, aizvietojot pagājušās sezonas līderi Janni Burusi.
Basketbols
2016. gada 27. jūlijs, 13:24

"Laboral Kutxa" kā Bertāna aizvietotāju nolīgst kādreizējo NBA drafta pirmo numuru

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kādreizējais drafta pirmais numurs itālis Andrea Barnjāni pievienojies Spānijas klubam Vitorijas "Laboral Kutxa", kuru vēl pagājušajā sezonā pārstāvēja Dāvis Bertāns, paziņojusi komanda.

Pašlaik 30 gadus vecais Barnjāni noslēdzis divu gadu līgumu ar "Laboral Kutxa" komandu.

2006.gada NBA draftā Toronto "Raptors" komanda ar pirmo numuru izvēlējās Barnjāni. Viņš ir vienīgais eiropietis, kas draftā izvēlēts ar pirmo numuru.

Barnjāni aizvadījis desmit NBA sezonas, septiņas no tām "Raptors" rindās, divas Ņujorkas "Knicks" komandā, bet pagājušajā sezonā viņš spēlēja Bruklinas "Nets".

Karjeras laikā NBA regulārajā čempionātā Barnjāni piedalījies 550 mačos, vidēji guvis 14,3 punktus un izcīnījis 4,6 atlēkušās bumbas.

Pagājušā sezona bija sliktākā Barnjāni profesionāļa karjerā. "Nets" komandā viņš bija rezervists un 46 mačos vidēji guva tikai 6,6 punktus.

"Laboral Kutxa" pagājušajā sezonā aizkļuva līdz Spānijas augstākās līgas pusfinālam, kur tā ar 1-3 piekāpās spēcīgajai Barselonas "Lassa". Vitorijas komanda sasniedza arī ULEB Eirolīgas finālturnīru.

Jau ziņots, ka Dāvis Bertāns pārtraucis sadarbību ar "Laboral Kutxa" un pievienojies NBA klubam Sanantonio "Spurs".

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA