Basketbols
2016. gada 29. jūlijs, 13:25

Bagatskis turpinās vadīt basketbola izlasi; treneru kolektīvā gaidāmas pārmaiņas

Jauns.lv

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde apstiprinājusi, ka līgums ar vīriešu valstsvienības galveno treneri Ainaru Bagatski paliek spēkā līdz 2017.gada Eiropas čempionāta beigām, kā arī aicināja veikt izmaiņas treneru sastāvā un gatavošanās procesā, piektdien informēja LBS.

LBS treneru komisijā un valdē Bagatskis sniedzis pārskatu par komandas startu olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Serbijas galvaspilsētā Belgradā, kur jūlija sākumā Latvijas valstsvienība izcīnīja divas uzvaras trijās spēlēs, pusfinālā izstājoties no cīņas par ceļazīmi uz Riodežaneiro Olimpiādi.

Bagatskis sniedza izvērstus komentārus par gatavošanās posmā paveikto, komandas komplektāciju, kā arī startu olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Gan valdes, gan treneru komisijas sēdē tika akcentēta uzmanība uz valstsvienības snieguma kvalitātes kritumu izšķirošās spēlēs, kurās ir paaugstināts atbildības līmenis.

LBS valde atbalstīja galvenā trenera priekšlikumu samazināt valstsvienības treneru sastāvu, vienlaikus ierosinot veikt tajā izmaiņas. No valstsvienības kandidātiem tiks gaidīti laikus pieņemti lēmumi par līdzdalību komandā. 2017.gada Eiropas čempionātā valstsvienībā tiks izvirzīti augsti mērķi.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā apakšgrupas spēlēs ar 88:48 pieveica Japānu un ar 71:59 Čehiju. Turnīra pusfinālā latvieši ar 70:77 zaudēja Puertoriko izlasei, izstājoties no tālākās cīņas par olimpisko ceļazīmi, kuru vēlāk ieguva Serbija.

Bagatskim šajā turnīrā palīdzēja galvenā trenera asistenti Artūrs Štālbergs, Roberts Štelmahers un Ainars Zvirgzdiņš.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas valstsvienības bijušie spēlētāji Kristaps Valters un Kaspars Kambala iepriekš nāca klajā ar atklātu vēstuli, kurā viņi pauda uzskatu, ka izlases treneri, komplektējot komandas sastāvu Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, nav ievērojuši sportisko principu un lēmumu ietekmējis vairāku spēlētāju aģents Artūrs Kalnītis.

Valters un Kambala norāda, ka basketbola aprindās klīst runas, ka Kalnītis "aizskatuvē" ir noslēdzis vienošanos ar izlases galvenā trenera Aināra Bagatska dēlu Edvardu Bagatski, kurš arī ir aģents, par spēlētāju rotēšanu caur izlasi, lai celtu viņu vērtību un pelnītu lielāku naudu aģentu komisijās no klubiem.

Abi atklātās vēstules autori aizvadītajā sezonā spēlēja Turcijā - Valters augstākās līgas klubā "Turk Telekom", bet Kambala otrās līgas klubā "Adanaspor".

LETA/Foto: AFP/LETA