Latviešu MTB frīstaila braucējam Mārim Orniņam cienījams starts starp pasaules labākajiem. FOTO
Māra tūlītējos plānos ietilpst arī intensīvi treniņi Polijā, kurus viņš aizvadīs kopā ar vienu no labākajiem pasaules braucējiem Saimonu Godzieku.
Citi sporta veidi
2016. gada 29. jūlijs, 14:35

Latviešu MTB frīstaila braucējam Mārim Orniņam cienījams starts starp pasaules labākajiem. FOTO

Jauns.lv

Motokrosa klubam „MX Moduls” kļūstot par motokrosa un ekstrēmo sporta veidu klubu, tā rindas, kā viens no pirmajiem, nesen papildināja Baltijas labākais MTB frīstaila braucējs Māris Orniņš. Jau savās pirmajās sacensībās Krievijā sportistam izdevies cieņpilni pārstāvēt klubu, pārliecinoši ierindojoties starp pasaules labākajiem.

Orniņš „MX moduls” komandai pievienojās 15. jūlijā. „Liels prieks, ka „MX moduls” valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons pieņēma lēmumu mani atbalstīt. Mani mērķi ir uzklausīti un kopā darīsim visu, lai tos piepildītu,” stāsta Orniņš. Uz „FMB (Freeride Mountain Bike) World Tour” sacensībām „Moscow City Games” latviešu braucējs devies uzreiz pēc pievienošanās komandai, 23. jūlijā. „Trase bija diezgan mīksta un tādēļ sarežģīta. Ja piezemējoties netrāpi uz cietas vietas, vari izbojāt visu braucienu,” par apstākļiem stāsta braucējs.

Ierindojas virs pasaules līmeņa grandiem

Kvalifikācijā Māris Orniņš ierindojies piektajā vietā, savukārt finālā bijis ceturtais: „Pats esmu ļoti apmierināts gan ar šādu rezultātu, gan arī ar savu braukšanu – liels prieks būt priekšā atlētiem, kuri pasaules rangā atrodas daudz augstāk nekā es. Māra tūlītējos plānos ietilpst arī intensīvi treniņi Polijā, kurus viņš aizvadīs kopā ar vienu no labākajiem pasaules braucējiem Saimonu Godzieku. „Šobrīd pēc iespējas vairāk jākrāj punktu nākamajam gadam, esmu izsūtījis pieteikumus vairākām sacensībām un ceru, ka man būs iespēja piedalīties visās! Nākamā gada mērķis man ir „FMB World Tour” reitingā būt TOP20 – tas dos iespēju startēt lielākajās FMB sacensībās. Pēc startēšanas Krievijā Orniņš no 89. vietas „FMB World Tour” tabulā pakāpās uz 73. vietu.


Kasjauns.lv/Foto: Jānis Vīksna, Edmunds Brencis, Artūrs Pavlovs