41 gadu vecais Rodrigo Laviņš beidzis hokejista karjeru un turpmāk būs treneris
Izlases rekordists Laviņš beidzis hokejista karjeru un kļuvis par "Kurbada" galveno treneri.
Hokejs
2016. gada 30. jūlijs, 16:52

41 gadu vecais Rodrigo Laviņš beidzis hokejista karjeru un turpmāk būs treneris

Jauns.lv

Bijušais Latvijas hokeja izlases aizsargs Rodrigo Laviņš beidzis savu hokejista karjeru un kļuvis par Latvijas virslīgas vicečempiones Ogres "Kurbads" galveno treneri, vēsta portāls "Sportacentrs.com".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Patlaban 41 gadu vecais Laviņš iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja "Kurbada" krāsas, aizvadītajā sezonā paralēli pienākumiem laukumā būdams komandas iepriekšējā galvenā trenera Pētera Ostašova palīgs.

Laviņš regulārajā čempionātā laukumā bija 13 spēlēs, gūstot divus vārtus un atdodot desmit rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas turnīrā aizsargs aizvadīja vienu maču.

Kā portālam pastāstījusi kluba vadība, Ostošovs nākamajā sezonā būs Laviņa asistents, bet vārtsargu trenera amatu saglabās Dmitrijs Žabotinskis.

Laviņš Latvijas hokeja valstsvienībā debitēja 1992.gada novembrī. Ar 230 aizvadītajiem mačiem izlases kreklā viņš ir valstsvienības rekordists.

Laviņš izlasi pārstāvēja 12 augstākās divīzijas pasaules čempionātos, divos no tiem būdams komandas kapteinis. Tāpat viņš pārstāvēja Latvijas izlasi trīs olimpiskajās spēlēs.

Savu pēdējo spēli Latvijas valstsvienībā viņš aizvadīja 2014.gada 20.maijā, kad Latvijas pasaules čempionātā Minskā spēkojās ar Šveici.

Valstsvienības labā Laviņš guva 17 vārtus, atdeva 40 rezultatīvas piespēles un nopelnīja 191 soda minūti.

Pirms pievienošanās "Kurbadam" Laviņš sešas sezonas pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo", kopumā piedaloties 240 mačos. Tajos viņš iekrāja deviņus vārtu guvumus, 23 rezultatīvas piespēles un pozitīvu lietderības koeficientu +6.

Karjeras laikā latvietis spēlēja arī Ziemeļamerikā, Somijā, Zviedrijā, Vācijā un Krievijā.

Jau ziņots, ka "Kurbads" šonedēļ sastāvu papildināja ar pagājušās sezonas virslīgas vērtīgāko spēlētāju Bruno Zabi, kurš pavasarī kļuva par Latvijas čempionu "Liepājas" komandas rindās, kā arī regulārā čempionāta labāko vārtu guvēju Edgaru Lipsbergu.

Šajā pavasarī Latvijas čempionāta finālsērijā līdz četrām uzvarām "Liepājas" hokejisti dramatiskā cīņā ar 4-3 pārspēja tieši "Kurbadu".

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA