Joprojām nav skaidrs, kāds liktenis gaida burāšanas centru Ķīšezerā
Pagarina termiņu risinājumu meklēšanai burāšanas sporta centra saglabāšanai Ķīšezera krastā.
Citi sporta veidi
2016. gada 30. jūlijs, 18:49

Joprojām nav skaidrs, kāds liktenis gaida burāšanas centru Ķīšezerā

Jauns.lv

Pagaidām iesaistītajām pusēm nav izdevies nonākt pie kopīga risinājuma burāšanas sporta centra saglabāšanai Ķīšezera krastā, pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz šim bija paredzēts, ka par īstermiņa risinājumu iesaistītajām pusēm jāvienojas līdz 22.jūlijam, taču, tā kā vienošanās pagaidām nav panākta, termiņš pārcelts uz 8.augustu.

Šonedēļ atkārtotā sanāksmē, kurā piedalījās pārstāvji no Latvijas Zēģelēšanas savienības, burāšanas kluba "360", SIA "Sporta centrs "Mežaparks"", Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Sporta federāciju padomes, kā arī es IZM, tika konstatēts, ka vienošanās par saprātīgu pagaidu risinājumu nav panākta, kā rezultātā joprojām turpinās prettiesiska īpašuma izmantošana, kas arī rada tiešus zaudējumus SIA "Sporta centrs "Mežaparks"".

Severs uzsvēra, ka līdz 8.augustam ir jāpanāk saprātīgs pagaidu risinājums, lai novērstu prettiesisku īpašuma izmantošanu un zaudējumu radīšanu SIA "Sporta centrs “Mežaparks".

Viņš norādīja, ka gadījumā, ja līdz minētajam datumam netiks panākta un juridiski noformēta rakstveida vienošanās par īstermiņa risinājumu, tad neatliks nekas cits, kā izmantot visus normatīvajos aktos paredzētos līdzekļus savu tiesību un interešu aizsardzībai.

Tāpat nomas tiesību izsoles nolikums tiks nodots izvērtēšanai gan Latvijas Olimpiskajai komitejai, gan Latvijas Zēģelētāju savienībai, lai neradītu draudus burāšanas sporta veida attīstībai šajā teritorijā. Severs uzsvēra, ka pie jebkura attīstības scenārija tiks darīts viss iespējamais, lai neapdraudētu burāšanas sporta veida darbību Mežaparka teritorijā, tomēr viņš atkārtoti norādīja, ka visam procesam jānotiek atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam.

Kā ziņots, līdz šim tika panākta vienošanās par burāšanas sporta centra saglabāšanu un attīstību Ķīšezera krastā, kā īstermiņa risinājumu izvēloties priekšlikumu Latvijas Zēģelētāju savienībai nodot bezatlīdzības lietošanā teritoriju Ķīšezera krastā.

Severs stāstīja, ka īstermiņa risinājums paredz līguma noslēgšanu starp SIA "Sporta centrs "Mežaparks"" un savienību, lai tai bezatlīdzības lietošanā nodotu teritoriju, kurā atrodas burāšanas bāze.

Īstermiņa risinājums nepieciešams sporta veida nepārtrauktības nodrošināšanai laikā, kamēr tiks īstenots ilgtermiņa risinājums. Severs skaidroja, ka ilgtermiņa risinājums paredz īstenot izsoli par minētā zemesgabala apsaimniekošanu, teritoriju paredzot tieši sporta veida attīstībai. Izsole tiktu rīkota atbilstoši Zēģelētāju savienības izstrādātajam nolikumam par sporta veida attīstību.

Kā norādīja Latvijas Zēģelētāju savienības ģenerālsekretārs Oskars Krūze, uz sanāksmē panāktajiem risinājumiem patlaban viņš raugās ar "piesardzīgu optimismu", jo par reāliem nosacījumiem varēs spriest vien tad, kad būs izstrādāti juridiskie dokumenti.

Krūze gan norādīja, ka būtu svarīgi, lai teritorijā Ķīšezera krastā turpinātu darboties burāšanas klubs "360", tomēr tādā formā, kā tas bijis līdz šim, tas, visticamāk, vairs nevarēs pastāvēt. Krūze skaidroja, ka kluba intereses nevar tikt skatītas atrauti, jo tieši klubs līdz šim nodrošināja treniņu apstākļus, savukārt savienība pagaidām piesardzīgi raugās uz iespējām īsā laikā pārņemt un nodrošināt visas kluba funkcijas.

Severs sacīja, ka šodien sanāksmē interesi par dalību izsolē izrādīja arī līdzšinējie teritorijas nomnieki burāšanas klubs "360", ar kuriem patlaban līgums netika pagarināts.

Sanāksmes dalībnieki, kuru vidū bija IZM, SIA "Sporta centrs "Mežaparks"", Latvijas Zēģelētāju savienības, burāšanas kluba "360" pārstāvji, vienojās, ka minētajā teritorijā "bija, ir un būs" burāšanas sports.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA