Amerikāņu uzbrucējs Saponari atskaitīts no Rīgas "Dinamo" sastāva
Amerikāņu uzbrucējs Saponari nav izturējis pārbaudes laiku.
Hokejs
2016. gada 31. jūlijs, 14:20

Amerikāņu uzbrucējs Saponari atskaitīts no Rīgas "Dinamo" sastāva

Jauns.lv

Latvijas hokeja klubs Rīgas "Dinamo" uz pirmssezonas pārbaudes turnīru Ņižņijnovgorodā devies ar 27 hokejistiem, no sastāva atskaitot amerikāņu uzbrucēju Vinniju Saponari.

Uz Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora kausu, kur no 1. līdz 7.augustam rīdzinieki aizvadīs piecas spēles ar citiem KHL klubiem, treneri līdzi ņems trīs vārtsargus, deviņus aizsargus un 15 uzbrucējus.

Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Normunda Sējēja un viņa Ronalda Ozoliņa, Jura Klodāna un Raivja Miezāna rīcībā ir vārtsargi Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš un Gustavs Grigals; aizsargi - Georgijs Pujacs, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Zīle, Jēkabs Rēdlihs, Ralfs Freibergs, Ēriks Ševčenko; uzbrucēji - Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Filips Toluzakovs, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Māris Bičevskis, Frenks Razgals, Koltons Gilīss un Džastins Šags, kā arī aizsargs Uvis Balinskis, kurš kopā ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu "Rīga" piedalīsies turnīrā Čerepovecā.

Tāpat vienība apstiprina, ka amerikāņu uzbrucējs Saponari nav izturējis pārbaudes laiku. Aizvadītajā sezonā Saponari pārstāvēja trīs Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas, tajās aizvadot 18 mačus un iemetot vienus vārtus, bet visvairāk maču viņš aizvadīja Austrumkrasta Hokeja līgā (ECHL), kur Grīnvilas "Swamp Rabbits" komandā 40 spēlēs guva sešus vārtus un atdeva 11 rezultatīvas piespēles.

Komandas sastāvā ir arī amerikāņu aizsargs Patriks Malens, kurš sastāvu papildināja vien šonedēļ, tomēr viņš uz turnīru nedevās, jo sportists nav paguvis uztaisīt Krievijas vīzu.

Turnīrā Ņižņijnovgorodā Rīgas "Dinamo" tiksies ar mājiniekiem "Torpedo" (1. augustā), Kazaņas "Ak Bars" (3.augustā), Čerepovecas "Severstaļ" (4.augustā), Ņižņekamskas "Ņeftehimik" (5.augustā) un Jaroslavļas "Lokomotiv" (7.augustā). Pēc šī turnīra Rīgas "Dinamo" komandai vēl atliks četras pārbaudes spēles tradicionālajā turnīrā savā laukumā "Arēnā Rīga".

Rīgas "Dinamo" padomes sēdē ceturtdien par komandas galveno treneri tika apstiprināts Normunds Sējējs, kurš pilda arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Jauno KHL sezonu Rīgas klubs sāks 23.augustā, kad izbraukumā tiksies ar "Soči" hokejistiem.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējo sezonas regulāro čempionātu noslēdza 12.vietā Rietumu konferencē un Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Pagājušajā sezonā janvārī Rīgas "Dinamo" kluba vadība neveiksmīgā snieguma dēļ no galvenā trenera amata atlaida somu Kari Heikili, kā arī viņa palīgu un tautieti Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Sējēju, kurš turpināja pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus. Marta sākumā "Dinamo" aizvadīto sezonu nosauca par neapmierinošu un pagarināja līgumu ar Sējēju par ģenerālmenedžera pienākumu pildīšanu.

LETA / Foto: Foto: Raimonds Volonts, Dinamo Rīga