Hamiltons jau startā apdzen Rosbergu un izcīna pārliecinošu uzvaru Hokenheimā
Lūiss Hamiltons pēc Hokenheimas sacensībām nostpirinājies pasaules čempionāta kopvērtējuma galvgalī.
Citi sporta veidi
2016. gada 31. jūlijs, 17:24

Hamiltons jau startā apdzen Rosbergu un izcīna pārliecinošu uzvaru Hokenheimā

Jauns.lv

"Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons svētdien izcīnīja uzvaru arī Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 12.posmā, kas risinājās Hokenheimā, Vācijā, nostiprinot kopvērtējuma līderpozīciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kvalifikācijā labākais bija Hamiltona komandas biedrs Niko Rosbergs, tomēr viņš otro etapu pēc kārtas startēja ne pārāk sekmīgi un jau pirmajā līkumā nokļuva ne vien aiz brita, bet arī abām "Red Bull" automašīnām. Turpinājumā viņam ne tikai neizdevās apsteigt konkurentus, bet arī tika saņemts piecu sekunžu sods par Maksa Verstapena izstumšanu no trases.

Otro vietu sacīkstēs izcīnīja austrāliešu pilots Daniels Rikjardo, kuram trešajā pozīcijā sekoja Verstapens, bet Rosbergs finišēja ceturtais.

Piekto un sesto vietu guva "Ferrari" piloti - četrkārtējais pasaules čempions no Vācijas Sebastjans Fetels un somu braucējs Kimi Reikenens. Septītais palika "Force India" braucējs Niko Hilkenbergs no Vācijas, astoto vietu guva pieredzējušais "McLaren" pilots Džensons Batons, bet desmitnieku noslēdza "Williams" braucējs Valteri Botass un otrs "Force India" pilots Serhio Peress.

Iepriekšējo divu sezonu pasaules čempions Hamiltons guva savu sesto uzvaru sezonā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 13 posmiem līderpozīcijā ar 217 punktiem nostiprinājies Hamiltons, kurš uzvarējis sešās no iepriekšējām septiņām sacīkstēm. Savukārt Rosbergs, kurš triumfēja pirmajos četros posmos un bija sasniedzis 43 punktu pārsvaru, tagad no komandas biedra atpaliek par 19 punktiem.

Trešajā vietā ar 133 punktiem ir Rikjardo, kuram ar attiecīgi 122 un 120 punktiem seko Reikenens un Fetels, bet Verstapenam ir 115 punkti.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 415 punktiem ir "Mercedes" komanda, uz otro vietu ar 256 punktiem pakāpusies "Red Bull", bet "Ferrari" atpaliek par 14 punktiem.

Tagad čempionātā iestājies vasaras pārtraukums un sezona 28.augustā atsāksies Beļģijā. Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

LETA/Foto: EPA/LETA