Izcils panākums! Mūsu jaunie pludmales volejbolisti Šmits/Samoilovs izcīna trešo vietu pasaulē
Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs
Citi sporta veidi
2016. gada 31. jūlijs, 20:03

Izcils panākums! Mūsu jaunie pludmales volejbolisti Šmits/Samoilovs izcīna trešo vietu pasaulē

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbolisti Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs svētdien izcīnīja trešo vietu Kiprā notiekošajā pasaules U-19 čempionātu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Spēlē par trešo vietu Latvijas puišu duets ar 2-1 (18:21, 21:17, 15:7) uzveica francūžus Timotiju Platru un Remī Basero.

Šis ir jau otrais lielais panākums Latvijas jaunatnes pludmales volejbolam šogad, jo jūnijā Atvars Ozoliņš un Šmits izcīnīja ceturto vietu Eiropas U-20 čempionātā. Latvijas puišu pludmales volejbolisti Eiropas jaunatnes čempionātos iepriekšējo reizi pie medaļām tikuši 2011.gadā, kad Haralds Regža un Armands Āboliņš izcīnīja otro vietu Eiropas U-20 meistarsacīkstēs.

Šmits un Samoilovs apakšgrupu turnīrā ar divām uzvarām trīs spēlēs ieņēma otro vietu D apakšgrupā un izslēgšanas turnīru sāka no pirmās kārtas, kurā ar 2-0 (21:16, 21:19) pārspēja amerikāņus Eidenu Braunu un Lukasu Losoni. Otrajā kārtā viņi ar 2-1 (21:17, 23:25, 18:16) pārspēja brazīliešus Gabrielu Pisku un Felipi Mirandu, bet ceturtdaļfinālā 2-0 (21:17, 21:19) uzvarēja spāņus Oskaru Himenesu Gutjeresu un Alehandro Vertu Pastoru.

Savukārt svētdien no rīta notikušajā pusfinālā ar 0-2 (20:22, 11:21) tika zaudēts šveiciešiem Florianam Brēram un Īvam Hauseneram.

Meiteņu turnīrā sestdien Tīna Laura Graudiņa un Paula Nikola Ņečiporuka ceturtdaļfinālā ar 0-2 (22:24, 19:21) piekāpās Ketrīnai Plammerei un Miličai Mirkovičai, sacensības noslēdzot ar dalītu piekto vietu.

Graudiņa un Ņečiporuka pamatturnīrā bija iekļuvušas automātiski, bet puišu turnīrā trešdien kvalifikāciju izdevās pārvarēt Šmitam un Samoilovam.

Pamatturnīrā piedalījās 32 pāri, kas sadalīti astoņās apakšgrupās. Izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas trīs labākie dueti, turklāt pirmās vietas izcīnījušajām komandām pirmā izslēgšanas spēļu kārta bija brīva.

Vēl no Latvijas sportistiem Atvars Ozoliņš un Rihards Lazdiņš trešdien zaudēja jau kvalifikācijas pirmajā kārtā, bet Dārta Lūse un Annija Jurdža apstājās noslēdzošajā, trešajā, kārtā.

Graudiņa ar Ņečiporuku pērn Rīgā triumfēja Eiropas U-18 meistarsacīkstēs, bet šogad guva dalītu devīto vietu pasaules U-21 čempionātā. Tāpat Eiropas U-20 čempionātā šogad Graudiņa duetā ar Anastasiju Kravčenoku izcīnīja piekto vietu.

LETA/Foto: Latvijas Volejbola federācija/Facebook.com