Šī 13 gadu vecā meitene būs Rio olimpisko spēļu jaunākā dalībniece
Starta dienā viņa būs 13 gadus un 255 dienas veca.
2016. gada 2. augusts, 15:06

Šī 13 gadu vecā meitene būs Rio olimpisko spēļu jaunākā dalībniece

Jauns.lv

Nepālas peldētāja Gaurika Singa, kurai šobrīd ir tikai 13 gadi, būs Riodežaneiro olimpisko spēļu jaunākā dalībniece.

Singa, kura dzīvo, trenējas un mācās Lielbritānijā, svētdien startēs 100 metru distancē uz muguras. Starta dienā viņa būs 13 gadus un 255 dienas veca.

Neskatoties uz savu olimpisko spēļu dalībniecei niecīgo vecumu, Singai jau ir lielu starptautisku sacensību pieredze, jo pērn viņa startēja Krievijas pilsētā Kazaņā notikušajā pasaules čempionātā, bet šī gada februārī piedalījās Dienvidāzijas spēlēs Indijā, kur izcīnīja četras medaļas - vienu sudraba un trīs bronzas.

Singa mācās Londonā un pārstāv "Barnet Copthall" peldēšanas klubu.

"Tas ir mazliet neticami, bet arīdzan ļoti aizraujoši," komentējot iespēju kļūt par jaunāko šo spēļu dalībnieci sacīja peldētāja.

Pērn viņa ar ģimeni atradās dzimtajā Nepālā, kad to piemeklēja postoša zemestrīce, kurā dzīvību zaudēja vairāk kā 9000 cilvēki. Singai un viņas ģimenei paveicās, jo viņi atradās valsts galvaspilsētā Katmandu salīdzinoši jaunā piecu stāvu ēkā, kura zemestrīcē necieta, kamēr daudzas apkārtējās mājas pārvērtās gruvešos.

"Tas bija briesmīgi. Biju devusies uz Nepālu, lai startētu valsts čempionātā. Zemestrīces laikā mēs istabā slēpāmies zem galda, bet pēc tam izskrējām uz ielas. Par laimi, tā bija jauna ēka un nesagruva, kā citas mājas apkārt," traģiskos notikumus atcerējās Singa, kura pēc tam sacensībās nopelnīto naudu ziedoja zemestrīcē cietušo skolu atjaunošanai.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas olimpiskās komandas jaunākā dalībniece būs burātāja Ketija Birzule, kurai ir 17 gadi.

Latvijas komandā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kuras tiks atklātas piektdien, ir iekļauti 34 sportisti 13 sporta veidos, bet delegācijas karognesējs būs divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs.

LETA/Foto: Vibesnepal.com