Īsts patriots! Tādā ekipējumā pēc trešā olimpiskā zelta trauksies Māris Štrombergs. FOTO
Māris Štrombergs savā inventārā allaž izmantojis Latvijas karoga krāsas un dažādu valsts simboliku.
2016. gada 3. augusts, 11:01

Īsts patriots! Tādā ekipējumā pēc trešā olimpiskā zelta trauksies Māris Štrombergs. FOTO

Jauns.lv

Viens no Latvijas pēdējās desmitgades un visu laiku izcilākajiem sportistiem divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs dalījies ar saviem sekotājiem sociālajos tīklos, kāds izskatīsies viņa ritenis un ķivere Riodežaneiro.

Štrombergs, kurš allaž izcēlies ar pamatīgu patriotisma devu gan savos izteikumos, gan apģērbā, aksesuāros un inventārā, arī šoreiz nav licis vilties saviem līdzjutējiem. Valmierā dzimušais Pekinas un Londonas olimpisko spēļu čempions savos izteikumos nav slēpis, ka motivāciju palikt lielajā sportā viņa sniedz mērķis cīnīties par trešo olimpisko zeltu.

Kā zināms, BMX riteņbraukšana ir bijusi iekļauta līdz šim vien divu olimpisko spēļu programmā, kas Štromberga sasniegtajam ļauj izskatīties vēl iespaidīgākam. Tomēr 29 vecais latvietis savu vārdu šī sporta veida vēsturē noteikti vēlas ierakstīt vēl paliekošākā veidā.

Pašlaik Štrombergs, kuram uzticēts nest Latvijas karogu Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, netiek pieskaitīts pašiem galvenajiem favorītiem uz triumfu Riodežaneiro, tomēr līdzīgi bija arī pirms četriem gadiem Londonā, kur Māris finālbraucienā saviem konkurentiem neatstāja nekādu cerību.

“Cilvēki prasa, vai būs trešais zelts. Es uz to skatos pozitīvi. Man ir lieliska iespēja braukt cīnīties par trešo zelta medaļu. Pasaulē ir ļoti maz sportistu, kas kaut ko tādu var teikt. Tas ir mērķis, kas mani motivē un arī notur rāmjos. Panākumu atslēga būs sīkas detaļas un veiksme, jo spēks man ir,” atzīst Štrombergs.

Divkārtējais olimpiskais čempions uzskata, ka izšķiroša nozīme būs veiksmei un ieguldītajam darbam treniņos. “Veiksme ir jānopelna, un ne jau smagi strādājot mēnesi pirms Olimpiādes, bet gan četru gadu ciklā. Veiksmei sportā ir jābūt blakus, it sevišķi olimpiskajās spēlēs, kur tev ir dota viena iespēja.”

Štrombergs atzīst, ka arī konkurenti gatavojas olimpiskajām spēlēm un jo sevišķi alkst viņu pārspēt. “Ja es būtu viņu vietā, man būtu tāda pat pieeja. Tā ir jebkurā sportā. Vienmēr konkurenti grib gāzt no troņa līderi vai uzvarētāju. Tas ir tikai dabisks process.”

Latviju Riodežaneiro BMX riteņbraukšanas sacensībās pārstāvēs arī Edžus Treimanis, kurš pēdējās sezonās ir strauji pietuvojies šī sporta veida pasaules elitei.  

Kasjauns.lv/Foto: Facebook.com, Evija Trifanova/LETA, EPA/LETA