40 gadus vecais Kirājs paziņo par karjeras beigām Ungārijas izlasē
Kirājs: "Esmu maksimālists un vienmēr vēlos dot maksimumu. Tomēr man ir 40 gadi un es vairs nevaru parādīt vajadzīgo līmeni izlasē un klubā."
Futbols
2016. gada 3. augusts, 17:12

40 gadus vecais Kirājs paziņo par karjeras beigām Ungārijas izlasē

Jauns.lv

Mēnesi pirms 2018.gada Pasaules kausa futbolā kvalifikācijas turnīra sākuma Latvijas pretinieces Ungārijas izlases vārtsargs Gābors Kirājs paziņojis par karjeras beigām valstsvienībā.

Kirājs Ungārijas izlases rindās laukumā izgāja 107 spēlēs, savu pēdējo maču aizvadot šovasar notikušā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Esmu maksimālists un vienmēr vēlos dot maksimumu. Tomēr man ir 40 gadi un es vairs nevaru parādīt vajadzīgo līmeni izlasē un klubā," savā mājaslapā paziņojis Kirājs.

Kā pēc Eiropas čempionāta finālturnīra norādījis Ungārijas izlases galvenais treneris Bernds Štorks, Kīrājam jāizvēlas palikt vai atstāt izlasi.

"Kas gan var būt labāks aiziet brīdī pēc tāda turnīra, kas sacēlis gaisā visu valsti?" retoriski jautā Kirājs.

Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupas spēlē pret Albāniju, kas notika 14.jūnijā, Kirājs kļuva par vecāko futbolistu, kas spēlējis kontinenta meistarsacīkšu finālturnīros.

Kirājs spēli aizvadīja, būdams 40 gadus un 74 dienas vecs, savus vārtus nosargājot sausā. Pirms viņa vecākais šo turnīru dalībnieks bija Vācijas izlases leģenda Lotārs Matēuss, kurš 2000.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā laukumā devās, būdams 39 gadus un 91 dienu vecs.

Ungāri Eiropas čempionāta finālturnīrā apstājās astotdaļfinālā, kurā ar 0:4 piekāpās Beļģijai. Šajā dienā Kirājs bija 40 gadus un 86 dienas vecs, tādējādi uzlabojot savu rekordu.

Kīrājs iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja savas dzimtenes komandu Sombatheji "Haladas", kurā 1993.gadā uzsāka profesionāļa gaitas.

Karjeras laikā viņš spēlējis arī Anglijas vienībās Londonas "Crystal Palace", "Burnley" un "Fulham", kā arī Vācijas klubos Berlīnes "Hertha" un Minhenes 1860.

Latvijas futbolisti Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra B apakšgrupā spēkosies ar Eiropas čempioni Portugāli, Ungāriju, Šveici, Fēru salām un Andoru.

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase 6.septembrī sāks viesos pret Andoru, kam sekos spēles savā laukumā pret Ungāriju un Fēru salām.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA