Leģendārais Pele atklāj, ka viņam piedāvāts aizdegt Rio olimpisko spēļu uguni
Pele joprojām daudzviet tiek uzskatīts par visu laiku labāko futbolistu.
2016. gada 3. augusts, 22:46

Leģendārais Pele atklāj, ka viņam piedāvāts aizdegt Rio olimpisko spēļu uguni

Jauns.lv

Leģendārais brazīliešu futbolists Pele atklājis, ka viņam piedāvāts piektdien Riodežaneiro olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā aizdegt olimpisko uguni, taču viņš vēl nav devis piekrišanu.

Pele intervijā Brazīlijas televīzijas kanālam "Globo" sacīja, ka viņam šādu piedāvājumu izteicis Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs, taču futbola leģendai vispirms jāsaņem piekrišana no saviem sponsoriem.

"Man ir līgumi (ar sponsoriem) un es domāju, ka man būs jādodas ceļā (piektdien). Taču, ja tomēr man izdosies atcelt savus pienākumus, tad ar lielāko prieku uzņemtos šo godu, taču pagaidām es nevaru apstiprināt, vai varēšu aizdedzināt uguni," sacīja 75 gadus vecā Brazīlijas futbola leģenda.

Pelem ir līgums ar ASV kompāniju "Legends 10", kura var izmantot leģendas publisko tēlu, kā arī tai ir tiesības uz bijušā futbolista publiskajām uzstāšanās reizēm.

"Man ir līgums ar "Legends 10" un piektdien jau ir ieplānoti divi pasākumi. Taču mums būs tikšanās, kurā centīšos, lai šie pasākumi tiktu pārcelti," sacīja Pele.

Pele futbolista karjeras laikā ar Brazīlijas izlasi trīs reizes izcīnīja Pasaules kausu. Viņš joprojām daudzviet tiek uzskatīts par visu laiku labāko futbolistu.

Pele karjeras laikā ne reizi nepiedalījās olimpiskajās spēlēs.

LETA, AFP/ Foto: EPA/LETA