Rio olimpiskās spēles ir sākušās! Zviedrijas futbolistes uzvar DĀR izlasi
Kamēr spēļu oficiālā atklāšana vēl tiek gaidīta, sieviešu futbola izlases jau aizvada pirmos mačus.
2016. gada 3. augusts, 22:55

Rio olimpiskās spēles ir sākušās! Zviedrijas futbolistes uzvar DĀR izlasi

Jauns.lv

Riodežaneiro olimpisko spēļu sporta programma trešdien sākās ar Zviedrijas sieviešu futbola izlases uzvaru pār DĀR valstsvienību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai gan olimpiskās spēles tiks atklātas vien piektdien, pirmās sacensības tiek aizvadītas jau trešdien, jo pirmos mačus aizvada sieviešu futbola turnīra komandas.

Pirmajā cīņā, kas norisinājās Riodežaneiro Olimpiskajā stadionā, kur vēlāk tiks dalītas ar vieglatlētikas sacensību medaļas, Zviedrija E apakšgrupas mačā ar 1:0 (0:0) uzvarēja DĀR. Vienīgos vārtus cīņas 75.minūtē guva Nilla Fišere.

Spēle notika pustukšā stadionā, jo uz pirmo cīņu bija ieradušies ļoti maz skatītāju, lai gan stadionā ir 60 000 sēdvietu.

Krietni vairāk līdzjutēju tiek gaidīt uz otro spēli šajā pat stadionā vēlāk trešdien, kad mājinieces Brazīlijas futbolistes tiksies ar Ķīnu.

Olimpiskajā futbola turnīrā sievietēm piedalās 12 valstu izlases - E apakšgrupā spēlē Zviedrija, Brazīlija, Ķīna un DĀR, F apakšgrupā - Vācija, Kanāda, Austrālija un Zimbabve, bet G apakšgrupā - ASV, Francija Jaunzēlande un Kolumbija.

Katras grupas divas labākās komandas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Šī olimpisko spēļu vēsturē nav pirmā reize, kad pirmās sporta sacensības tiek aizvadītas vēl pirms oficiālās spēļu atklāšanas. Līdzīgi ir bijis arī iepriekšējās olimpiskajās spēlēs, jo futbola turnīri kā sievietēm, tā vīriešiem ir pārāk izstiepti un tie neiekļaujas oficiālajā spēļu norises termiņā, jo spēlētājiem starp mačiem nepieciešama pienācīga atpūta.

Futbola turnīra spēles norisināsies sešās Brazīlijas pilsētās, kurš pirms diviem gadiem tika aizvadītas arī Pasaules kausa finālturnīra cīņas.

Sieviešu turnīra favorītes ir pašreizējās pasaules čempiones ASV futbolistes, kuras arī četras reizes uzvarējušas olimpiskajās spēlēs.

Vīriešu turnīrā, kurā startē U-23 vecuma izlases, kuras papildinātas ar trim vecākiem futbolistiem, pirmās spēles tiks aizvadītas ceturtdien.

LETA, AFP/ Foto: AFP/Scanpix/LETA