Sporta zvaigznes
2016. gada 4. augusts, 15:01

Viena no pasaules labākajām basketbolistēm atklāj, ka ir lesbiete un saderinājusies ar draudzeni

Jauns.lv

ASV izlases basketboliste Elena Delle Donne, kura ir arī viena no Sieviešu Nacionālās Basketbola līgas (WNBA) zvaigznēm atklājusi, ka ir homoseksuāle.

Basketboliste, kura WNBA pārstāv Čikāgas "Sky" komandu, par savu netradicionālo seksuālo orientāciju atklājusi intervijā žurnālam "Vogue".

Žurnālā teikts, ka Delle Donne ir saderinājusies ar savu ilggadējo draudzeni Amandu Kliftoni un abas plāno veidot kopīgu ģimeni.

26 gadus vecā Delle Donne šobrīd ar ASV sieviešu basketbola izlasi atrodas Riodežaneiro, kur laikrakstam "Chicago Tribune" sacījusi, ka ilgu laiku nav vēlējusies atklāt savu īsto seksuālo orientāciju, lai pasargātu savu draudzeni no mediju uzmanības.

Iepriekš Delle Donne gan neslēpa savu atbalstu citām basketbolistēm, piemēram, Britnijai Grinerei, kuras arī ir publiski atklājušas savu seksuālo orientāciju.

Delle Donne 2013.gada WNBA draftā tika izvēlēta ar otro numuru, kamēr pirmā bija Grinere, kura pērn tika atzīta par līgas vērtīgāko spēlētāju.

ASV sieviešu basketbola izlase Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kas tiks atklātas piektdien, centīsies izcīnīt sesto olimpisko čempionu titulu pēc kārtas.

ASV basketbolistes priekšsacīkstēs spēlēs pret Ķīnas, Kanādas, Serbijas, Spānijas un Senegālas izlasēm, bet vēl vienā grupā spēkiem mērosies Francijas, Austrālijas, Turcijas, Baltkrievijas, Brazīlijas un Japānas izlases.
 

LETA/Foto: Instagram