Lietuvas premjers nebrauks uz olimpiādi, jo tas būtu pārāk dārgi
Mazākā cena biļetēm lidojumam uz Riodežaneiro bijusi 44 000 eiro, kas premjeram šķitusi pārāk uzpūsta.
2016. gada 4. augusts, 18:47

Lietuvas premjers nebrauks uz olimpiādi, jo tas būtu pārāk dārgi

Jauns.lv

Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs nolēmis tomēr nebraukt uz olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro, jo tas izmaksātu pārāk dārgi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Pat pirms pusgada, sākot plānot vizīti Brazīlijā un atbilstoši likumam mēģinot atrast vislētākās biļetes, piedāvātā cena šķiet ļoti uzpūsta. Premjerministrs sacīja, ka, uzzinājis [biļešu] cenu visai delegācijai, viņš nevēlas apstiprināt šādus izdevumus vizītei,"  ceturtdien teica Lietuvas premjera preses sekretāre Evelina Butkute-Lazdauskiene.

Viņa apliecināja, ka saņemti priekšlikumi no trim tūrisma aģentūrām, un mazākā cena biļetēm lidojumam uz Riodežaneiro bijusi 44 000 eiro. Lidsabiedrību un aviobiļešu rezervēšanas portālos cenas ir vairākas reizes zemākas.

Ceturtdien uz Riodežaneiro devās Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, kura noskatīsies atklāšanas ceremoniju un Brazīlijā būs līdz 10.augustam. Bija paredzēts, ka Butkevičs apmeklēs spēļu otro pusi un būs klāt spēļu slēgšanas ceremonijā.

Lietuvu vasaras olimpiskajās spēlēs Brazīlijā pārstāvēs 67 sportisti.

Riodežaneiro olimpiskās spēles notiks no 5. līdz 21.augustam. Jau ziņots, ka atklāšanas ceremonijā Latviju pārstāvēs aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, bet Igauniju - kultūras ministrs Indreks Sārs. Viņi būs augstākās savu valstu amatpersonas, kas apmeklēs Rio olimpiādi.

LETA / Foto: AFP/Scanpix/LETA