Šodien Rio olimpisko spēļu atklāšana. Apskaties, cik ļoti tūristiem tur jāuzmanās. VIDEO
Ja tu nebūsi pietiekami uzmanīgs un gatavs iesaistīties pat dūru cīņā mazie “Brazīlijas šakāļi” tevi aptīrīs.
2016. gada 5. augusts, 11:38

Šodien Rio olimpisko spēļu atklāšana. Apskaties, cik ļoti tūristiem tur jāuzmanās. VIDEO

Jauns.lv

Sacensības olimpisko spēļu futbola turnīrā sākās jau pirms divām dienām, bet tagad spēļu mājvietā viss sāksies pa īstam. Šodien, 5. augustā, 2.00 pēc Latvijas laikā notiks Riodežaneiro olimpisko spēļu svinīgā atklāšana. Galvenās bažas, kā jau šajā Dienvidamerikas lielvalstī ierasts, ir noteikti par sportistu un līdzjutēju drošību, jo iepriekš ir redzētas šausmu lietas.

Brazīlijā, Riodežaneiro, pirms pieciem mēnešiem tika uzņemts video, kurā redzami darbībā mazi nekaunīgi garnadži, kuri uz ielām uzglūn tūristi un nepārtraukti cenšas viņus aplaupīt. Aculiecinieka nofilmētajā 12 minūšu garajā kompilācijā redzami pāris krustojumi Rio ielās. Ļaudis dodas savās ikdienas gaitās pat nenojaušot, ka tūlīt zibenīgā ātrumā taps „aptīrīti” un pat iekaustīti.

Iekšlietu un drošības sistēmu pārstāvji apgalvo, ka situācija Riodežaneiro ielās ir uzlabojusies, kas noteikti ir taisnība, redzot daudzos policistus un armijniekus uz ielām, tomēr nešķiet, ka viss tomēr ir pavisam droši. Tāpat vēl dažas dienas pirms spēļu sākuma tika nolaupīts jaunzēlandiešu cīkstonis, vairāki delegāciju pārstāvji atradušos bandu cīniņu krustugunīs, bet kronis visam, ka olimpiskajā ciematā tikuši apzagti gan Austrālijas, gan Dānijas sportisti un viņu delegāciju pārstāvji.

Mazie “Brazīlijas šakāļi” darbībā – video: Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video