"TTT Rīga" parakstījusi divu gadu līgumus ar četrām Latvijas izlases kandidātēm
Viena no potenciālajām "TTT Rīga" līderēm Baiba Eglīte.
Basketbols
2016. gada 6. augusts, 01:02

"TTT Rīga" parakstījusi divu gadu līgumus ar četrām Latvijas izlases kandidātēm

Jauns.lv

Daudzkārtējā valsts čempione sieviešu basketbolā "TTT Rīga" noslēgusi divu gadu līgumus ar četrām Latvijas izlases kandidātēm - aizsardzības spēlētājām Baibu Eglīti un Lieni Priedi, kā arī spēka uzbrucēju Rūtu Veideri un centru Ievu Kūlīti, informē klubs.

"Eglītei labas sezonas klubā mijušās ar savainojumiem. Ceru, ka nākamajā sezonā viņa kļūs labāka fiziski un taktiski, dodot pienesumu gan klubam, gan Latvijas valstsvienībai. Kūlīte savu ceļu izkalusi ar pieredzi un uzcītību. Viņa nopelnījusi pienācīgu spēles laiku Eirokausos, bet Latvijas čempionātā kļuvusi par vadošu spēlētāju. Ieva var uzlabot sniegumu spēkā cīņā, gūt vairāk otrās iespējas punktu un turpināt apdraudēt grozu no distances," klubs citē "TTT Rīga" galvenā trenera Aigara Neripa teikto. "Savukārt Priede pagājušajā sezonā atklāja daļu no piemītošā potenciāla. Viņa cenšas koncentrēties un strādāt ar lielāku pašatdevi, lai būtu gatava iziet laukumā dažādās situācijās. Rēķinos ar Lienes pienesumu gan klubā, gan izlasē. Tikmēr Veidere divarpus pilnvērtīgās sezonās izaugusi par izlases kandidāti. Treniņos gūtā pieredze, pārspējot sparingpartneres, sniedz viņai lielāku pārliecību, kompensējot pretinieču kilogramu un centimetru pārsvaru. Rūta pretargumentus atrod ar centību. Pielikums atlētismā un spēkā veicinās tālāku atvēršanos."

Eglīte "TTT Rīga" sastāvā spējusi piecas reizes kļūt par Latvijas čempioni, turklāt šajā komandā viņa atgriezās 2013.gada septembrī un spēlē joprojām. Tikmēr Priede Rīgas kluba sastāvam pievienojās pirms gada, palīdzot komandai triumfēt ne tikai vietējā čempionātā, bet arī apvienotajā Latvijas un Igaunijas čempionātā un jaunizveidotajā Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgā (EEWBL). Savukārt Veidere tikai pēdējās sezonās nostiprinājusies "TTT Rīga" sastāvā un arī piedalījusies pieaugušo valstsvienības treniņnometnē, kamēr Kūlīte Latvijas galvaspilsētas komandā spēlē kopš 2013.gada, iepriekšējā sezonā būdama viena no vienības līderēm.

Aģentūra LETA jau iepriekš vēstīja, ka "TTT Rīga" panākusi vienošanos ar Lietuvas basketbola izlases spēlētāju Ģiedri Paugaiti. Klubs šovasar savas rindas papildināja arī ar pieredzējušo Latvijas izlases basketbolisti Guntu Baško-Melnbārdi.

"TTT Rīga" nacionālajā čempionātā 25 sezonās izcīnījusi 15 čempionu titulus, kā arī trīs reizes triumfējusi Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā.

LETA/ Publicitātes foto