Vjetnamietis Sjuaņs Vins ar pēdējo šāvienu izcīna savai valstij pirmo olimpisko zelta medaļu vēsturē
Sjuaņs Vins ikdienā dienē Vjetnamas armijā.
2016. gada 6. augusts, 23:24

Vjetnamietis Sjuaņs Vins ar pēdējo šāvienu izcīna savai valstij pirmo olimpisko zelta medaļu vēsturē

Jauns.lv

Vjetnamas šāvējs Hoans Sjuaņs Vins sestdien Riodežaneiro pārrakstīja savas valsts sporta vēsturi, kļūstot par pirmo Vjetnamas olimpisko čempionu.

Sjuaņs Vins izcīnīja uzvaru sacensībās 10 metru distancē ar pneimatisko pistoli, zelta medaļu nodrošinot pēdējā šāvienā.

Olimpiskais čempions finālsacensībās nopelnīja 202,5 punktus, uzstādot jaunu olimpisko spēļu rekordu.

Vjetnamas sportists sīvā cīņā pārspēja mājinieku Felipi Almeidu Vu, kuram pietrūka tikai nieka tiesa, lai šajās olimpiskajās spēlēs Brazīlijai izcīnītu pirmo zelta medaļu. Tiesa, viņš kļuva par brazīliešu pirmo medaļnieku.

Pirms pēdējā šāviena līderis bija Almeida Vu, kurš 41 gadu veco Sjuaņu Vinu tobrīd pārspēja par 0,2 punktiem, taču pēdējā šāvienā vjetnamietis nopelnīja 10,7 punktus, kamēr brazīlietis trāpīja 10,1 punktu, zaudējot cīņu par zeltu.

Trešais palika ķīnietis Pans Vei, kurš sacensības beidza ar 180,4 punktiem.

Tālākās vietas ieņēma Jurajs Tuzinksis no Slovākijas, Jins Jongo no Dienvidkorejas un Džuzepe Džordano no Itālijas. Jins Jongonespēja atkārtot pirms četriem gadiem Londonā gūto panākumu, kurš viņš kļuva par olimpisko čempionu, vēl vienu zelta medaļu izcīnot 50 metru distancē.

Zīmīgi, ka priekšsacīkstēs vēlākais olimpiskais čempions bija ceturtais, bet Almeida Vu astoņu finālistu vidū iekļuva kā pirmspēdējais.

Sjuaņs Vins ikdienā dienē Vjetnamas armijā.

Līdz šim Vjetnama olimpiskajās spēlēs bija tikusi pie divām sudraba medaļām 0 viena tika izcīnīta 2000.gadā Sidnejā taekvondo, bet otra 2008.gadā Pekinā svarcelšanā.

LETA jau ziņoja, ka sestdien par pirmo Riodežaneiro olimpsiko spēļu čempioni 10 metru distancē šaušanā ar pneimatisko šauteni kļuva 19 gadus vecā amerikāniete Virdžinija Trešere.

Latviju šaušanas sacensībās pārstāvēs Dainis Upelnieks, kurš startēs stenda šaušanā.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro risināsies līdz 21.augustam.

LETA / Foto: EPA/LETA