Titulētais ASV peldētājs Felpss olimpiskajās spēlēs atgriežas ar kārtējo zelta medaļu
Visu laiku titulētākais olimpietis Maikls Felpss.
2016. gada 8. augusts, 08:55

Titulētais ASV peldētājs Felpss olimpiskajās spēlēs atgriežas ar kārtējo zelta medaļu

Jauns.lv

Visu laiku titulētākais planētas olimpietis Maikls Felpss svētdien palīdzēja ASV izlasei uzvarēt Riodežaneiro Olimpiādes 4x100 metru stafetē, tādējādi iegūstot jau savu 19.olimpisko zeltu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

ASV izlase stafetes finišu sasniedza pēc trim minūtēm un 9,92 sekundēm, no kuras par aptuveni pussekundi atpalika Francija, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Austrālija.

Amerikāņu sastāvā zeltu bez Felpsa šajās sacensībās ieguva arī Kalebs Dresels, Raiens Helds un Neitans Eidrians.

Karjeras laikā peldētājs Felpss, kuram Riodežaneiro ir piektās olimpiskās spēles, ticis pie 23 olimpiskajām medaļām, izcīnot 19 zelta, divas sudraba un divas bronzas godalgas. Viņš ir arī olimpiskajiem čempiona tituliem bagātākais planētas sportists.

Pēc 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm pašlaik 31 gadu vecais Felpss paziņoja par karjeras beigām, taču pēc pāris gadiem mainīja savas domas un uzstādīja mērķi piedalīties Riodežaneiro Olimpiādē.

ASV pie vēl viena zelta tika arī 400 metru brīvā stila peldējumā sievietēm, kad ar jaunu pasaules rekordu uzvarēja 19 gadus vecā Keitija Ledeckija (trīs minūtes un 56,46 sekundes), pašai labāko sasniegumu, kas tika uzstādīts 2014.gadā, labojot par iespaidīgām 1,91 sekundēm.

Amerikāniete gandrīz par piecām sekundēm apsteidza sudraba medaļu ieguvušo Lielbritānijas sportisti Džezu Kerlinu un savu tautieti Lea Smitu.

Sagaidāms, ka Ledekija būs galvenā pretendenta uz zelta medaļu arī 200 un 800 metru brīvā stila paldējumos.

Tikmēr 100 metru tauriņstila peldējumā sievietēm zeltu ieguva zviedriete Sāra Šēstrema, kura distanci veica 55,48 sekundēs un arī uzstādīja jaunu pasaules rekordu.

Zviedrijas sportiste jau iepriekš pašas uzstādīto pasaules rekordu laboja par 0,16 sekundēm, bet olimpiskajās spēlēs līdz šim trīskārtējai pasaules čempionei uzvarēt nebija izdevies.

Savukārt sudraba medaļu šajās sacensībās izcīnīja Penija Oleksjaka no Kanādas, kura uzrādīja laiku 56,46 sekundes, kamēr trešā bija Londonas olimpisko čempione Dana Volmera no ASV (56,63 sekundes).

Svētdien Riodežaneiro peldbaseinā tika uzstādīts vēl viens pasaules rekords, kad 100 brasa sacensībās uzvarēja brits Edams Pītijs. Viņš finišu sasniedza pēc 57,13 sekundēm, par 0,42 sekundēm labojot planētas labāko sasniegumu, ko viņš uzrādīja vien sestdien pusfinālā.

Sudraba medaļu šajā disciplīnā ieguva Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) sportists Kamerons van der Burgs, kamēr bronza tika ASV peldētājam Koudijam Milleram.

Lielbritānijai šī ir pirmā medaļa šajās olimpiskajās spēlēs.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro risināsies līdz 21.augustam.


LETA / Foto: AFP/Scanpix/LETA