Ostapenko par maču: "Otrajā setā zaudēju pārliecību"
Ostapenko: "Man šķiet, ka otrajā setā par daudz atkāpos atpakaļ, jo spēlēju kādu pusmetru tālāk, nedaudz aiz gala līnijs. Pirmajā setā spēlēju kortā, bet otrajā setā sāku vairāk nolaist bumbu, nevis uz to iet."
2016. gada 8. augusts, 14:11

Ostapenko par maču: "Otrajā setā zaudēju pārliecību"

Jauns.lv

Pēc teicami aizvadītā pirmā seta turpinājumā cīņa neizdevās, jo zudusi pārliecība un pēc tam atspēlēties vairs nav izdevies, pēc svētdien Riodežaneiro olimpisko spēļu tenisa turnīrā piedzīvotā zaudējuma atzina Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko.

Savā debijas Olimpiādē Ostapenko sieviešu vienspēļu pirmās kārtas mačā ar 6-1, 3-6, 2-6 piekāpās ar 13.numuru izliktajai austrālietei Samantai Stosurai.

Uzreiz pēc cīņas Ostapenko atteicās no intervijām ar mediju pārstāvjiem, taču vēlāk, pēc divām dopinga kontrolē pavadītām stundām, tomēr sniedza komentāru Latvijas Televīzijai.

"Pēc spēles biju ļoti dusmīga uz sevi, jo labi sāku un pretiniecei nebija nekādas izredzes. Spēlēju iekšā kortā, labi servēju un kopumā pirmo setu nospēlēju ļoti labi. Otrajā setā pirmajā geimā zaudēju savu servi, bet pēc zaudēju pārliecību. Tomēr man bija iespējas otro setu vinnēt, jo pie rezultāta 2-2 biju vadībā ar 30:15 savā servē. Trešajā setā jau bija grūtāk. Es nebiju piekususi, vienkārši pietrūka pārliecības," televīzijai sacīja Latvijas tenisiste.

Kā vienu no neveiksmes iemesliem viņa minēja arī taktisku niansi.

"Man šķiet, ka otrajā setā par daudz atkāpos atpakaļ, jo spēlēju kādu pusmetru tālāk, nedaudz aiz gala līnijs. Pirmajā setā spēlēju kortā, bet otrajā setā sāku vairāk nolaist bumbu, nevis uz to iet," skaidroja Ostapenko.

Viņa gan noliedza, ka pēc veiksmīgā pirmā seta būtu par daudz sadomājusies par uzvaru.

"Spēlēju, kā spēlēju. Ja būtu turpinājusi tā, kā pirmajā setā, būtu uzvarējusi. Man vajadzēja būt mierīgākai, taču dažreiz emocijas vajag izlaist arī uz āru," Ostapenko skaidroja, kāpēc mača turpinājumā vairākkārt nav slēpusi savas emocijas.

Viņa atzina, ka pirms spēles bijusi ļoti labi motivēta. "Labi iesildījos, izgāju labi motivēta. Man nebija ko zaudēt, jo pretiniece bija ļoti titulēta, bijusī ASV čempionāta uzvarētāja. Es sākumā mierīgi spēlēju, gandrīz kā treniņmačā, bet otrajā setā sāku vairāk domāt," atzina tenisiste.

Sportiste pauda nožēlu, ka olimpiskais turnīrs viņai beidzies jau pēc pirmās cīņas, taču dzīve ar to neapstājas, jo jau naākamajā nedēļā viņu gaida jauns turnīrs ASV pilsētā Sinsinati, uz kurieni viņa dosies jau pēc dažām dienām. Līdz tam gan viņa centīsies apmeklēt arī kādu citu Latvijas olimpiešu startu.

Ostapenko jaunākajā pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, ieņem 39.vietu.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA