Haralds Vasiļjevs vadīs "Zemgale"/LLU vienību
Vasiļjevs 2000. un 2001.gados pasaules čempionātos bija Latvijas izlases galvenais treneris, izcīnot attiecīgi astoto un 13.vietu.
Hokejs
2016. gada 9. augusts, 00:43

Haralds Vasiļjevs vadīs "Zemgale"/LLU vienību

Jauns.lv

Bijušais Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Haralds Vasiļjevs nākamajā sezonā vadīs virslīgas komandu "Zemgale"/LLU, pirmdien pavēstīja klubs.

Pirms tam Vasiļjevs strādāja Austrijas kluba Grācas "99ers" sistēmā ar U-18 vecuma jauniešiem.

Vasiļjevs 2000. un 2001.gados pasaules čempionātos bija Latvijas izlases galvenais treneris, izcīnot attiecīgi astoto un 13.vietu.

Vasiļjeva vadībā Latvijas valstsvienība 2000.gada 5.maijā Sanktpēterburgā izcīnīja vēsturisku uzvaru 3:2 pār mājinieci Krieviju.

Tāpat viņš karjeras laikā trenējis Vācijas augstākās līgas komandu (DEL) Krēfeldes "Pinguine", Dortmundes vienību EHC un Latvijas klubu "Rīga 2000".

Iepriekšējā sezonā "Zemgale"/LLU vienība Latvijas virslīgā regulārajā čempionātā ieņēma ceturto vietu, bet izslēgšanas turnīrā pirmajā kārtā ar 1-3 piekāpās Rīgas "Prizmai".

Iepriekšējā sezonā Zemgales klubu vadīja Aigars Cipruss.

Latvijas hokeja virslīgas čempionātā pieteikušās septiņas komandas.

Startam 81.Latvijas virslīgas čempionātā pieteikušās čempione "Liepāja", Ogres "Kurbads", "Mogo", "Prizma", "Zemgale"/LLU, "Rīga" un "Prizma"/"Pārdaugava".

Sagaidāms, ka septiņas virslīgas komandas piecos riņķos aizvadīs 30 regulārās sezonas spēles. Jaunā virslīgas sezona sāksies 6. septembrī, savukārt dienu vēlāk nūjas krustos pērnās sezonas finālisti - "Kurbads" un "Liepāja". Pēdējā regulārās sezonas spēle ir paredzēta 1.martā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbads" komandu.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA