Kāpēc latviešu izcilie sportisti dzimuši augustā?
Kristaps Porziņģis, Sandis Ozoliņš, Valdis Valters, Marians Pahars ir augusta jubilāri. Un tas nav nejauši. Astotais gada mēnesis jeb augusts ir vislabākais mēnesis, kad piedzimt izcilam profesionālam sportistam.
Sporta zvaigznes
2016. gada 9. augusts, 05:19

Kāpēc latviešu izcilie sportisti dzimuši augustā?

Jauns.lv

Augustā dzimšanas dienas viens pēc otra svin latviešu izcilie sportisti: 2. augustā savu dzimšanas dienu svinēja basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis, 3. augustā - hokejisti Sandis Ozoliņš un Rodrigo Laviņš, 4. augustā – basketbolists Valdis Valters, 5. augustā – futbolists Marians Pahars. Vai tā ir likumsakarība?

Numeroloģe Ineta Ventniece Kasjauns.lv pastāstīja, ka tā it nebūt nav nejaušība, bet likumsakarība. Augusts ir gada astotais mēnesis un astotnieks ir sportistam vissvarīgākais cipars. Jau tas vien, ka cilvēka dzimšanas datumā ir cipars 8, liecina par to, ka viņš varētu gūt izcilus panākumus profesionālajā sportā.

„Astoņi ir visspēcīgākais, sportistam vispiemērotākais cipars. Tas liecina par viņa mērķtiecību un neatlaidību, ka viņš par visām varītēm centīsies sasniegt tos vislabākos panākumus. Tas ir sportisks cipars un nav nekāds brīnums, ka izcili sportisti ir dzimuši tieši augustā. Ja dzimšanas datumā būtu ir vēl viens astotnieks, tad tas jau varētu liecināt par to, ka viņš varētu būt viens no vislabākajiem sportistiem.

Astoņi nozīmē vīrišķo enerģiju, tas cilvēkam rada adrenalīnu un azartu, rāda, ka cilvēks uzreiz ir mērķa cilvēks. Astoņi ir neaizvietojams cipars ceļā uz profesionālo sporta sasniegumiem”.


Elmārs Barkāns/Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva, Edijs Pālens/LETA, Ieva Lūka/LETA, Evija Trifanova/LETA