Par dzeršanu no Nīderlandes vingrošanas komandas izslēdz bijušo pasaules čempionu
Pirms vētrainās uzdzīves 33 gadus vecais van Gelders sestdien piedalījās vingrošanas kvalifikācijas sacensībās, vingrojumā apļos uzrādot astoto labāko rezultātu un iekļūstot finālā, kurā viņš tagad nepiedalīsies.
2016. gada 9. augusts, 14:24

Par dzeršanu no Nīderlandes vingrošanas komandas izslēdz bijušo pasaules čempionu

Jauns.lv

Par dzeršanu no Nīderlandes vingrošanas komandas izslēgts bijušais pasaules čempions Juri van Gelders.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Karaliskā Nīderlandes Vingrošanas asociācija paziņojusi, ka van Gelders pārkāpis komandas noteikumus, tāpēc tiek sūtīts mājās.

Vingrotājs sestdien atstājis olimpisko ciematu un devies nakts izklaidēs, to laikā lietojot alkoholu. Mītnes vietā van Gelders atgriezies tikai svētdienas rītā.

Zīmīgi, ka pirms vētrainās uzdzīves 33 gadus vecais van Gelders sestdien piedalījās vingrošanas kvalifikācijas sacensībās, vingrojumā apļos uzrādot astoto labāko rezultātu un iekļūstot finālā, kurā viņš tagad nepiedalīsies.

Savulaik van Gelders kļuva par 2005.gada pasaules čempionu vingrojumā apļos, gadu vēlāk izcīnīja bronzas medaļu, bet 2007.gadā tika pie bronzas.

Tāpat viņš ir trīskārtējs Eiropas čempions vingrojumā apļos.

Nīderlandes olimpiskās komandas vadītājs Morics Hendrikss norādījis, ka šāds lēmums "ir nepatīkams vingrotājam, taču viņa uzvedība bija nepieņemama".

Šī nav pirmā reize, kad van Gelderam radušās problēmas ar disciplīnas ievērošanu, jo 2010.gadā viņš tika izslēgts no izlases pirms starta pasaules čempionātā, jo sportists atklāja, ka savulaik ir lietojis kokaīnu. Par šo atklāsmi van Gelders saņēma gada diskvalifikāciju, pēc kuras atgriezās sportā.

Nīderlandes sportisti neiekļuva komandu sacensību finālā, kuras norisinājās pirmdien.

LETA / Foto: EPA/LETA