LTV netranslēs olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensības
Viena no Latvijas lielākajām cerībām Riodežaneiro olimpisko spēļu vieglatlētikas stadionā - jaunais Eiropas čempions šķēpmešanā Zigismunds Sirmais.
2016. gada 10. augusts, 12:57

LTV netranslēs olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensības

Jauns.lv

Latvijas Televīzija (LTV) netranslēs olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensības, jo šo sacensību translācijas tiesības pieder "MTG TV Latvia", kas savukārt translācijas nodrošinās kanālā LNT, bezmaksas apraides kanālā "Re:TV", kā arī video un televīzijas pakalpojumā "ViaPlay".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā Kasjauns.lv norādīja LTV pārstāve Agita Pudule, LTV7 ēterā nebūs iespējas tiešraidēs vērot vieglatlētikas sacensības, jo to nosaka LTV noslēgtais licences līgums ar kompāniju "Sportfive International S.A.", kurai pieder ekskluzīvas tiesības uz olimpisko saturu.

"Sportfive International S.A." nepiedāvāja iegādāties visas olimpiskās spēles vienotā paketē, bet tiesības sadalīja vairākās paketēs - atklāšanas un noslēguma ceremonijas translācijas tiesības, "pirmā sporta veida" izvēles iespēju tiesības, tiesības uz visiem sporta veidiem, izņemot "pirmo sporta veidu", interneta tiesības, maksas kanālu tiesības un citas, skaidroja Pudule.

"LTV iesniedza pieteikumus uz visām tiesību formām, taču konkursā ieguva tiesības uz visu olimpisko spēļu rādīšanu, bet ne uz "pirmā sporta veida" izvēles tiesībām, kas dod iespēju izvēlēties vienu sporta veidu, kuru nedrīkst rādīt kompānija, kas nopirkusi visas pārējās tiesības," sacīja Pudule. "LTV piedāvātā summa par "pirmā sporta veida" izvēles iespējām bija atbilstoši augsta, taču nepietiekama, lai iegūtu šīs tiesības."

"Analoga situācija bija arī Soču olimpiskajās spēlēs, kad LTV nebija tiesību pārraidīt hokeja spēles," atgādināja LTV pārstāve. "Līdz ar to LTV nav tiesību pārraidīt vieglatlētikas translācijas. Tāpat mums nav tiesību uz interneta arhīvu, bet tikai uz sacensību tiešraidēm internetā."

Pudule piebilda, ka ar šādu situāciju pasaules sporta notikumu atspoguļošanā LTV nācies saskarties jau daudzu gadu garumā, "ņemot vērā nepietiekamo finansējumu un faktu, ka Latvijas sabiedriskā televīzija ir viens no vissliktāk finansētajiem sabiedriskiem medijiem Eiropā".

Savukārt "MTG TV Latvia" pārstāve Laima Kristapsone sacīja, ka, kopš tiek pārdotas olimpisko spēļu translāciju dalītās tiesības, "MTG TV Latvia" atbilstoši par savas auditorijas interesēm Latvijā ir savulaik iegādājusies Soču olimpisko spēļu hokeja translācijas tiesības un pašlaik notiekošo Riodežaneiro olimpisko spēļu vieglatlētikas translācijas tiesības.

"Atbilstoši līguma nosacījumiem un savstarpējās sadarbības līgumam olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensības skatītājiem Latvijā nodrošināsim televīzijas kanālā LNT, bezmaksas apraides kanālā "Re:TV", kā arī abonējot jauno tiešsaistes video pakalpojumu "ViaPlay"," sacīja Kristapsone.

Viņa uzsvēra, ka "iespēja iegādāties dalīto pasākumu translācijas tiesības bija ikvienai raidorganizācijai".

Olimpiskās spēles Riodežaneiro risināsies līdz 21.augustam.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA