Tas nav ļauns joks! Par Latvijas rekordu peldētāja Ribakova saņems 25 eiro, treneris - 15 eiro
Aļona trenera norādījumus saņēma ar moderno tehnoloģiju palīdzību, jo Jakubovskim biļete netika nopirkta.
2016. gada 11. augusts, 12:07

Tas nav ļauns joks! Par Latvijas rekordu peldētāja Ribakova saņems 25 eiro, treneris - 15 eiro

Jauns.lv

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvošā peldētāja Aļona Ribakova, kura trešdien laboja Latvijas rekordu, par savu sniegumu no Latvijas peldēšanas federācijas saņems 25 eiro, bet trenerim Germanam Jakubovskim, kuram nemaz netika nopirkta biļete uz Brazīliju, lai atbalstītu un palīdzētu savai audzēknei, pienāksies 15 eiro, LTV Olimpisko spēļu studijā atklāja treneris.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sarunā televīzijā, vaicāts, kāpēc savas Aļonas panākumus vēro no Latvijas, nevis Brazīlijas, Jakubovskis sacīja: "Nu, tā sanāca". Lūgts paskaidrot sīkāk, Jakubovskis sacīja, ka tas bija Latvijas Peldēšanas federācijas vadītaja (Kaspara Pones) personiskais lēmums, jo viņš uzskatīja, ka viņa atrašanās Rio ir svarīgaka nekā trenera atrašanās.

Jakubovskis norādīja, ka viņam bija izsniegta forma, nokārtota akreditācija, kā arī parakstīti visi līgumi.

"Kad sākām kārtot lietas, kad mums vajag atbraukt, cik ātri, formāli patrenēties, dabūt aklimatizāciju, es uzzināju, ka biļetes ir pasūtītas tikai sportistei. Paprasīju komentēt situāciju, man pateica, ka jāgriežas pie federācijas prezidenta un vajag uzzināt no viņa, kāpēc es nebraucu. Zvanu viņam, prasu, viņš pateica, ka tas ir Latvijas Olimpiskās komitejas lēmums. Griežos pie komitejas, viņi saka - tas ir federācijas lēmums," piedzīvoto absurdu atstāsta Aļonas treneris.

Viņš saka lielu paldies Latvijas Olimpiskās  komitejas prezidentam Aldonam Vrubļeskim, kurš mēģināja palīdzēt trenerim nokļūt Rio, bet nesanāca, jo biļešu iegāde šobrīd lielā pieprasījuma dēļ ir ļoti sarežģīta.

Treneris sacīja, ka ar Aļonu sazinās katru dienu ar "WhatsApp" palīdzību, kur dalās emocijās ar savu audzēkni un dod viņai uzdevumus. "Nu, ir kā ir," samiernieciski saka treneris.

Par laboto Latvijas rekordu Aļonai prēmiju maksās Latvijas Peldēšanas federācija. "Par summu es baidos runāt," teica treneris, taču, žurnālistu mudināts, atklāja, ka tie ir 25 eiro, bet pašam Jakubovskim pienāksies 15 eiro.

Šī ziņa netika nepamanīta arī no sociālo tīklu lietotāju puses, kur mikroblogošanas vietnē "Twitter" izcēlās visai ironiskas diskusijas.

Cilvēki tviterī to sauc par ņirgāšanos par sportisti. "Twitter" lietotājs Edgars Severs vaicā: "Kāpēc akreditētā Aļonas Ribakovas trenera Germana Jakubovska vietā uz Rio aizbraucis Latvijas Peldēšanas federācijas prezidents?", uz ko viņam ironiski atbild Toms Kalnītis: "Lai varētu personīgi pasniegt tos 25 eiro par Latvijas rekorda labošanu".

Arī citi iedzīvotāji ironizē, ka ar šādu prēmiju patiesi ir "stimuls" censties un prāto, vai kaut kur vienkārši nav pazudušas divas nulles.

Katrā ziņā, tas nav tas nav vienkārši ļauns joks, jo arī Jakubovskis apstiprināja - nulles nekur nav pazudušas, jo to tur vienkārši nav.

LTV/Foto: Reuters/LETA/Scanpix, Ekrānuzņēmums no video