Cipruss kļuvis par Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Sējēja palīgu
Aigars Cipruss kļuvis par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Normunda Sējēja palīgu.
Hokejs
2016. gada 11. augusts, 15:19

Cipruss kļuvis par Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Sējēja palīgu

Jauns.lv

Bijušais Latvijas hokeja izlases spēlētājs Aigars Cipruss kļuvis par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Normunda Sējēja palīgu, vēsta Latvijas komanda.

Līdz ar to Sējēja palīgi gaidāmajā sezonā būs Cipruss un Ronalds Ozoliņš, kurš iepriekš strādāja jauniešu komandā "Rīga".

Cipruss aizvadītajā sezonā trenēja Latvijas hokeja virslīgas klubu Jelgavas "Zemgale"/LLU, kas pirmdien paziņoja, ka gaidāmajā sezonā tās galvenais treneris būs bijušais valstsvienības vadītājs Haralds Vasiļjevs.

Hokejista karjeras laikā Cipruss 2008./2009.gada sezonā pārstāvēja "Dinamo", 35 spēlēs gūstot vienus vārtus un divas reizes asistējot partneriem.

Spēlētāja karjeru viņš noslēdza 2013.gadā, pēc četrām nospēlētām sezonām "Ozolnieki"/"Monarhs" komandā, taču tobrīd jau viņš strādāja arī par treneri.

Cipruss vairākas sezonas strādāja ar Rīgas "Dinamo" sistēmā savulaik bijušo jauniešu komandu "Dinamo"/"Juniors", pēc tam viņš strādāja Lietuvā, kur bija šīs valsts U-20 junioru izlases treneris, kā arī valstsvienības galvenā trenera palīgs, vadot arī Viļņas "Žalgiris" komandu, kura spēlēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

Tāpat Cipruss neilgu laiku bija kanādieša Teda Nolana palīgs Latvijas valstsvienībā, kā arī īsu brīdi trenēja Baltkrievijas klubu Grodņas "Neman", kā arī bija viens no Latvijas U-20 izlases treneriem.

Par "Zemgale"/LLU galveno treneri viņš kļuva pērn augustā.

Kā hokejists Cipruss Latvijas izlasi pārstāvēja 11 pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kļūstot par vienu no valstsvienības visu laiku rezultatīvākajiem spēlētājiem.

Ozoliņa vietā par "Rīga" galveno treneri ir kļuvis Aleksandrs Ņiživijs, kurš iepriekšējās sezonas bija viens no "Dinamo" galvenā trenera palīgiem.

KHL sezonu "Dinamo" sāks 23.augustā ar spēli viesos pret "Soči" hokejistiem.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA